Novi cirkus: Ljubušak tužitelju prijetio ubojstvom, a odbijen pritvor

Općinski sud u Ljubuškom odbio je prijedlog Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu za određivanje pritvora Z. S. (44) iz Ljubuškog, koji se sumnjiči da je zaprijetio ubojstvom Županijskom tužitelju ŽZH, kao i članovima njegove obitelji, inače odvjetnika, potvrđeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Umjesto pritvora, osumnjičenom je određena mjera zabrane napuštanja boravišta.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo je pritvor za osumnjičenika Z.S. zbog opasnosti da će uništiti dokaze i da će ponoviti kazneno djelo ili izvršiti kazneno djelo kojim prijeti.

Z.S. se sumnjiči da je u više navrata od 25. lipnja 2018. do 3. srpnja 2018. godine, nezadovoljan odlukom tužitelja koji nije dao suglasnost kako bi osumnjičeni mogao posjetiti određenu osobu u pritvoru, u više navrata zaprijetio tužitelju, njegovom bratu i njegovoj majci, objasnio je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH.

“Milicija trenira nježnost”: Gruđani prijetili i udarali policajce pa završili na – slobodi!

Osumnjičeni je jednom prilikom tužiteljevom bratu pokazao pištolj i ozbiljno zaprijetio da će ubiti i njega i njegova brata te da će ga upoznati s osobama koji su sposobne svašta učiniti. Isti je njegovoj majci rekao da je vidio njezina sina s trudnom suprugom dok je prelazio ulicu i da je tom prilikom njezina sina mogao udariti vozilom, što nije učinio, ali je rekao da bi mogao.

Pored ugrožavanja sigurnosti više osoba, isti se sumnjiči da je neovlašteno nabavio i u kući držao više komada vojnoga streljiva koje je pronađeno prilikom pretresa obiteljske kuće Z. S.

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu će na ovakvu odluku sutkinje za prethodni postupak uložiti žalbu Izvanraspravnom vijeću Općinskoga suda u Ljubuškom, zaključeno je za portal Jabuka.tv iz Županijskog tužiteljstva ŽZH.

(www.jabuka.tv)