Nove zračne linije povezat će Italiju i Hercegovinu

Nakon nedavno uspostavljene redovite charter linije između Mostara i talijanskog grada Pescare, zatim dogovorene linije s Perugijom koja bi trebala do kraja ljeta biti u funkciji, došao je red na regiju Bari.

Naime, u lipnju će, prema najavama, biti uspostavljena linija Mostar – Bari koja će prometovati dva puta tjedno.
Upravo zbog te suradnje, proteklog tjedna u Mostaru boravilo izaslanstvo iz Italije predvođeno viceguvernerom regije Bari Trifoneom Altierijem, saborskim zastupnikom regije Campagnija Pietrom Fugliom te brojnim drugi visokim dužnosnicima iz regija Puglia, Napulj, Salerna, Avellina, Benventoa te provincije Napulj. Cilj posjeta je turističko, kulturno i vjersko povezivanje gradova.

Dobra suradnja

– Bit će nam čast da ovo bude dugogodišnja suradnja. Mi ćemo se maksimalno potruditi u punom kapacitetu uspostaviti suradnju s vašim regijama i da vaši putnici koji dolaze preko Zračne luke Mostar budu prihvaćeni kao domaći, kazao je Marin Raspudić, direktor Zračne luke Mostar , te im poželio da se u Mostaru i Međugorju osjećaju kao doma.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, kazao je kako je ovaj posjet vrlo važan za sve građane Hercegovine i da vjeruje da će ova suradnja uroditi plodom.

Marin Radišić, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk, poželjevši dobrodošlicu talijanskom izaslanstvu je kazao kako je turizam najvažnija gospodarska grana u općini Čitluk i da mu je jako drago da se poduzimaju aktivnosti kako bi se taj daljnji razvoj još više popravio.Zahvalio se Zračnoj luci Mostar na aktivnostima koje poduzimaju kako bi se turisti koji dolaze u Međugorje lakše i ugodnije dovezli u BiH, te u ime općine Čitluk uručio zahvalnicu Marinu Raspudić za sve što mostarska zračna luka poduzima.

Povezivanje svetišta

Riječi zahvale su stigle i od gostiju, pa je viceguverner regije Bari Trifone Altieri, zahvalivši se na gostoprimstvu, kazao kako iz njegove regije jako puno vjernika dolazi posjetiti Hercegovinu i zato su ovdje da poboljšaju daljnju suradnju. – Nadam se da ovo neće biti samo promocija, već budućnost naše daljnje suradnje te da ćete se odazvati na naš poziv da nas posjetite uskoro, kazao je Altieri. Složivši se s njim zastupnik regije Campagnija Pietro Fugli je naglasio kako je ovo jako bitan dan za spomenute regije.

– Naše regije imaju jako velike sličnosti i siguran sam da povezivanjem možemo mnogo doprinijeti turizmu. Budući da je Međugorje mjesto gdje dolazi cijeli svijet, želimo biti dio toga. U Pugli je svetište Padre Pija, u Bariju svetog Nikole, kada bismo s vašim svetištem ujedinili naša, i u pola sata vožnje ista bila dostupna obostrano, to bi bilo jako dobro, poručio je Fugli. Nakon upriličenog sastanka s mostarskim dužnosnicima, talijansko izaslanstvo se odvezlo za Međugorje gdje je posjetilo Majčino selo, Plavi križ, crkvu svetog Jakova i ostale znamenitosti Gospina svetišta. Podsjetimo, Hercegovinu svake godine posjeti oko 800 tisuća turista, a mnogi od njih na ovo područje dolaze preko zračnih luka u Sarajevu, Splitu i Dubrovniku. Uspostavom nove zračne linije to će se zasigurno promijeniti te će Mostar postati glavno odredište velikog broja turista.

Dnevni List

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.