Nove kazne za premijerligaše, evo tko će uplatiti najviše novca u blagajnu NS BiH

Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza BiH odredilo je kazne za klubove iz Premijer lige zbog loše organizacije utakmica, pirotehnike i diskriminacije.

Najviše novca u blagajnu NS BiH uplatit će banjalučki Borac – 6.000 KM.

Banjalučka momčad kažnjena je novčanom kaznom od 5.000 KM zbog rasističkog i diskriminacijskog ponašanja navijača na utakmici protiv Željezničara, te s dodatnih 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na utakmici s Veležom.

Tako će kako prenosi SportSport, banjalučki tim ukupno u blagajnu Saveza uplatiti 6.000 KM, a treba istaknuti da su dobili i opomenu zbog upotrebe pirotehnike na utakmici s Igmanom iz Konjica.

Osvajač dvostruke krune HŠK Zrinjski kažnjen je s ukupno 3.000 KM zbog upotrebe pirotehnike na utakmici protiv Posušja i prošao je samo s opomenom za pirotehniku na utakmici sa Sarajevom.

Pirotehnika je Velež na susretu s Borcem koštala 1.500 KM, a po 1.000 KM iz istog razloga u blagajnu Nogometnog saveza BiH uplatit će još FK Željezničar, NK Široki Brijeg i FK Sloboda.

Svi klubovi novac će morati uplatiti u sljedećih 15 dana.

Ćosić i Bašić komentirali suđenje pa “dobili” po džepu

Treneri često izbjegavaju po završetku utakmica komentirati suđenje u obraćanjima za medije.

Imaju i razlog za to jer NSB iH nema milosti prema trenerima koji komentiraju suce i njihove odluke.

Posljednji koji su dali komentar na suđenje i nisu imali pozitivne riječi bili su Dženis Ćosić pomoćni trener FK Igman i trener Željezničara Nermin Bašić.

Pa dobro specifično. Nekoliko sezona unazad poseban ambijent i posebna pravila u Banja Luci. Nažalost ekipu tako pripremamo tako radimo i na to se adaptiramo. Nažalost i nama i igračima je to postala jedna normalna situacija. Borac, ekipa koja mijenja igrače kada su povrijeđeni ili kartonirani, kada je to nužda, tako je i danas. Ništa novo ne mogu pokazati, rekao je Ćosić nakon utakmice protiv Borca, te je dodao:

Malo više smo se povukli, ali dobro. Svi sudionici će se morati malo više potruditi da bi Borac došao do pobjede. Planiramo izmjenu Bodula i još jedna izmjena će biti. Ubrzat ćemo igru i probati doći do gola, a hoće li biti dovoljno, vidjet ćemo, završio je Ćosić.

Bašić je oštar bio nakon utakmice Željezničara i Igmana.

Prošlu utakmicu sam glumio klauna, trebam li opet? Izgleda da trebam opet pričati isto. Ne znam kud ovaj nogomet vodi, ne znam što treniramo i radimo. Koje tenzije su ljudi izazvali. Trebamo se dobro zapitati. Trebamo se dobro zapitati hoćemo li izbušiti sve lopte mi u Bosni i Hercegovini pa krenuti ispočetka. Čestitam momcima i divnoj publici što su nas bodrili. Vruća mi je glava samo to ću reći, rekao je Bašić.

Bašić i Ćosić su zbog spomenutih izjava dobili po “džepu” jer je Disciplinska komisija NSBiH kaznila spomenuti dvojac.

Komentari su obojicu koštali. Ćosić i Bašić će odlukom Stegovnog povjerenstva morati platiti kaznu od 500 KM. Kao razlog kažnjavanja navodi se kršenje kodeksa o ponašanju na utakmicama.

(www.jabuka.tv | Foto: FK Borac)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.