Nove ekplozije i pucnjava na Šri Lanki

Nove tri eksplozije registrirane su na istočnoj obali Šri Lanke, u vrijeme kada vojska i policija vrše istragu na tom području zbog smrtonosnih, terorističkih napada koji su se dogodili prethodnog tjedna.

Kako navodi izvor, pozivajući se na lokalne News First, eksplozije su se dogodile u gradu Kalmunei tokom racija povezanih sa prošlotjednim napadom. Prema njihovim navodima, policija i vojska pretražuju lokacije za koje se pretpostavlja da služe kao tvornice prsluka za bombaše-samoubojice.

CNN navodi da su policija i vojska pronašli eksploziv, zastave ISIS-a i uniforme tokom provođenja racija.

Policija i vojska racije provode u više dijelova zemlje

Blizu 10.000 vojnika raspoređeno je diljem  zemlje, kako bi provodili racije, ali i zaštitili vjerske centre, poručio je glasnogovornik vojske Šri Lanke. Do sada je zadržano više od 70 ljudi u pritvoru, kao dio istrage o prošlotjednom terorističkom napadu, prenosi N1.

Podsjećamo, serija stravičnih bombaških napada na Šri Lanki dogodila se u prošlu nedjelju na katolički Uskrs. Odgovornost za napade preuzeo je ISIS.

Glasnogovornik policije Ruwan Gunasekara je prije tri dana izjavio da je broj poginulih u nedjeljnim terorističkim napadima na Šri Lanki povećan na 359 osoba. Ipak, vlasti u Šri Lanki u javnost su izašle s novim priopćenjem u kojem je navedeno kako je broj žrtava terorističkih napada za više od 100 osoba manji nego što je ranije objavljeno.

Ministarstvo zdravstva u ovoj zemlji je priopćilo je da je zapravo došlo do greške u brojanju žrtava te kako je za sada broj stradalih 253.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Svakom ovom manijaku treba sve do osmog koljena poubijat. Tako se jedino moze ocuvat mir i sigurnost. Jer ce onda cjela obitelj prijavit radikala ako vide promjene na nekom clanu obitelji. Cuvajuci postene ljude od radikalnih maloumnika cuvaju ujedno i sami sebe. Vidjeli bi kako se istrjebljuje isil za 24 sata bi ih jestalo. Zub za zub oko za oko do osmog koljena.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.