Nove cijene goriva: Pogledajte gdje je najjeftinije, a gdje najskuplje u Hercegovini – Jabuka.tv

Nove cijene goriva: Pogledajte gdje je najjeftinije, a gdje najskuplje u Hercegovini

Na benzinskim crpkama u BiH posljednjih nekoliko dana došlo je do pojeftinjenja goriva.

Prvo se za pet do šest feninga po litri smanjila cijena, a onda još više.

Federalno ministarstvo trgovine je 2019. godine predstavilo mobilnu aplikaciju u kojoj možete pratiti najnovije informacije o cijenama goriva na svim benzinskim crpkama u FBiH.

Aplikacija se zove “FMT FBiH oil info”. Portal Jabuka.tv pomoću navedene aplikacije iznosi podatke o najjeftinijim i najskupljim cijenama goriva u sedam hercegovačkih gradova: Široki Brijeg, Mostar, Grude, Posušje, Ljubuški, Čitluk i Čapljina.

U obzir su se uzimale cijene goriva koje su bile prikazane na aplikaciji “FMT FBiH oil infodo 15:00h 7. travnja 2020. godine.

Široki Brijeg

Najjeftiniji Dizel D5 u Širokom, prema aplikaciji FTM FBIH, je na benzinskim crpkama GudeljVaske gdje je cijena DIZELA D5 1,96KM, dok je najskuplji na Petrol BH OIL-u s cijenom 2,11KM.

Super 95 je najjeftiniji na 10 benzinskih crpki gdje je cijena 1,96KM. Među tih 10 ubrajamo: Miškić Bus, Mepas, Vaske, Bagarić, ZDB, ABC Petrol, ZOIMPEX, Gudelj, TI Oil, i Jam-M. Na ostalim benzinskim crpkama se cijena penje i do 2,06KM po litri.

Super 98 je najjeftiniji na Mepasu gdje mu je cijena 2,21KM, najskuplji je na Petrol BH OIL-u gdje je litar 2,31KM.

Autoplin je najjeftiniji na benzinskoj Petrol BH OIL s cijenom od 1,11KM dok je na benzinskim crpkama Holdina (INA) i Bagarić cijena 1,16KM.

Mostar

Uvjerljivo najjeftiniji Dizel D5 u Mostaru je na benzinskoj Mustapić Frigo s cijenom 1,81KM po litri, dok je najskuplji na Gazpromu, HIFA Petrolu, Energopetrolu, Holdina (INA)  i Petrol BIH Oil gdje je cijena 2,11KM.

Super 95 je također najjeftiniji na Mustapiću gdje mu je cijena 1,81KM po litri. Najskuplji je na benzinskim crpkama Petrola BH OIL-a, Holdine, Gazproma, Energopetrola s cijenom od 2,06KM po litri.

Super 98 ima najmanju cijenu na benzinskim crpkama: Centrum, Energy, OIL-AC i TANK OIL gdje mu je cijena 2,06KM. Najskuplji je na Petrolu BH OIL s cijenom od 2,31KM po litri.

Autoplin je najjeftiniji na BSP Oil-u i Selex-u s cijenom od 1,01KM dok mu je najveća cijena 1,16KM na benzinskim crpkama: OIL-AC, TANK OIL, Lamina, Centrum, Energy Commerce.

Grude

U Grudama najnižu cijenu Dizela D5 drži DAKMA OIL s cijenom od 1,91KM po litri, najskuplje je na ostalim benzinskim crpkama odnosno na: HIFA Petrol i TI Oil, Mina, HIFA Petrol, Perišić, Ero, Grafotisaks cijenom od 1,96KM po litri.

U cijenama Super 95 je ista situacija, DAKMA OIL ima najmanju cijenu od 1,91KM po litri dok je na benzinskim crpkama HIFA Petrol, TI OIL, Mina, HIFA Petrol, Perišić, Ero, Grafotisak najveća cijena, odnosno 1,96KM po litri.

Super 98 je najjeftiniji na benzinskoj ERO s cijenom od 2,06KM po litri, dok je na Grafotisku najveća cijena od 2,16KM po litri.

Autoplin je najjeftiniji na benzinskoj crpki HIFA Petrol s cijenom 1,06KM dok je na Perišiću i Grafotisku najskuplji s cijenom 1,16KM

Posušje

HIFA Petrol je još više spustila cijenu Dizela D5, sad je na 1,66KM po litri, a najskuplje je na Verdić Commerce gdje je cijena 2,26KM po litri (*iz ove benzinske crpke su se javili na redakciju portala Jabuka.tv s napomenom da je kod njih dizel 1,96 KM po litri, iako na aplikaciji stoji cijena od 2,26 KM).

Super 95 je najjeftinije na TI OIL-u s cijenom 1,86KM po litri dok je najskuplje na Holdini s cijenom 2,06KM po litri.

Svi koji imaju u ponudi Super 98 imaju cijenu od 2,11KM po litri a to su: Lager, BGL Commerce i HIFA Petrol.

Autoplin je najjeftiniji na benzinskoj crpki Lager gdje mu je cijena 1,06KM. Najskuplji je na ostalim benzinskim crpkama koje ga imaju u ponudi odnosno kod: Holdina, HIFA Petrol i BGL Commerce s cijenom od 1,11KM.

Ljubuški

Antunović AGS ima najnižu cijenu Dizela D5, cijena mu je 1,96KM po litri, dok je najskuplje na benzinskoj crpki AT Kerametal gdje mu je cijena 2,06KM.

Antunović nastavlja s najnižim cijenama goriva u Ljubuškom jer ima najnižu cijenu kod Super 95 i Super 98 s cijenama od 1,91KM za Super 95 i 2,06KM za Super 98. Na benzinskim crpkama Holdina i Ero je Super 95 najskuplji s cijenom 2,01KM po litri, a Super 98 ima najveću cijenu na PRO-GASU gdje se naplaćuje 2,41KM po litri.

Autoplin s najnižom cijenom od 1,06KM je na benzinskim crpkama: Ero, Holdina, Antunović, Perić, AT Kerametal, MB Ivanić i PRO-GAS. Najskuplje je na K-Benzu gdje mu je cijena 1,16KM.

Čitluk

U Čitluku gotovo svi imaju najnižu cijenu Dizela D5 od 1,96KM, radi se o benzinskim crpkama: Mališić, Holdina, Circle, Selak, Marinčić Benz, Oil Međugorje. Najskuplji je na benzinskoj Barbarić Benz gdje je cijena 2,06KM po litri.

Za Super 95 je identična situacija s identičnim cijenama. Super 95 s najnižom cijenom od 1,96KM se nalazi na benzinskim crpkama: Mališić, Holdina, Circle, Selak, Marinčić Benz, Oil Međugorje. Najskuplji je na benzinskoj Barbarić Benz gdje je cijena 2,06KM po litri.

Što se tiče Super 98, cijene su iste na svim benzinskim crpkama koje ga nude. Mališić, Circle, Selak i Oil Međugorje ga nude po cijeni od 2,06KM po litri.

Usklađeni Čitlučani imaju iste cijene i autoplina kojem je cijena 1,16KM. Možete ga pronaći kod benzinskih crpki: Selak, Holdina, Mališić, Marinčić Benz, Circle, Oil Međugorje.

Čapljina

Dizel D5 u Čapljini ima najnižu cijenu od 1,91KM po litri na Gaz d.o.o. Najskuplji je na Gazpromu i Holdini s cijenom od 2,11KM po litri.

Super 95 s najnižom cijenom od 1,91KM se nalazi na: Gaz, Gazprom i Ero. Najskuplji je na Holdina benzinskim crpkama s cijenom od 2,06KM.

Super 98 je najjeftiniji na Rebac Benzu i Mališić MP gdje mu je cijena 2,06KM po litri. Najskuplji je na benzinskim crpkama: Ero i Gazprom s cijenom od 2,21KM po litri.

Autoplin je najjeftiniji na Sušak Benzu s cijenom od 1,01KM dok je najskuplji na benzinskim crpkama: Rebac Benz, Holdina i Mališić MP s cijenom od 1,16KM.

(www.jabuka.tv)


35 komentara

     • Nemoj lagati, grijeh je neoprostiv kada je temeljen na laži i zlobi. Gorivo kod svih pumpara je isto. Svi uzimaju gorivo od jednoga ili dvoje uvoznika, koji ga uvoze iz istih rafinerija ili sa istoga broda. Određene razlike u pojedinim periodima mogu psotojati, ali to ovisi o proizvođaču i opet je gorivo tada kod svih “pumpadžija” isto, dobro ili lošije. Ovakve zlobne, neistinite primjedbe i laži ostavite, dragi prijatelju, ostavite u smeću, uvijek, a ne samo sada u ova zlosretna vremena u kojemu je puk osuđen na preživljavanje.

 • Siroki brijeg
  Sramota teska
  Tko god prodaje gorivo iznad 1.91 d
  Pa jeli vam dosta vise
  Stvarno bezobrazno
  Pumpe gore od kladionice

 • Petrol i BH OIL treba bojkotirati zaobilaziti tim pohlepnicima ce biti sve jasno ili mozda ne ali ne tociti kod ratnih profitera.

  • Ajde ljudino malo procitaj clanak, pa ako ti nije jasno jos 4-5 puta. Vidite li vi koje pumpe imaju istu cijeni a koje nizu! Pa nemoze jedan petrol i GP radit kalkulacuju vijena po selima kao lokalne pumpe!
   Vi novinari toliko mrznje znate ubacitu u narod, da to nemoze ni jedno stvorenje na ovom svitu.
   Evo samo pitanje za novinara sto je napisao ovaj clanak, sta si htio postic i sta si novo otkrio, a da pritom opet malo sjemena mrznje nisi dao?

 • Da uzimaju vise nego trebaju
  Ako je negdje 1.65 a na drugoj pumpi 2.01 ili vise pa da uzme od prvog ima 40feniga
  Na gorivu je dosta 25 f zarada
  Uslužno toče 10 feniga
  Cjene nisu realne
  Nezzz šta braniš pumpare
  Kad rade u dogovoru

 • Svi pumpari u citluku imaju dogovor da drze jednake (vise) cijene, tj da ne budu konkurencija jedni drugima kako bi vise zaradili. Samo ne znam sta je barbaricu, vazda 10 feninga skuplji. Zato mu malo tko i toci

  • kod barbarica je zato kvalitetnije jer on pomjesa malo i vode pa kad ono pukne u auspuhu tvrdi da auto dobije nevjerovatno ubrzanje

 • Naj jeftinije nafta u vican benz u posusju koju drzi jerko vican on ima stroj pa pravi posebi naftu ali zato I traktori crkavaju I u lovca isto ko u vicana zajedno kemijaju ali zato motor nemere dugo posebno ovi noviji auti zlo rade ljudima a cekaju uskrs

  • Isto tako sipam kod njega, većinom, od 2007. godine i nikada nisam imao nikakvih problema. Treba se čuvati samo ovih koji kupuju ložu, ispiru iz nje boju i prodaju kao naftu. Nema razlike između lože i disela izuze u boji, ali je problem kada se izvlači boja onda se izvuku i mnoga ulja iz goriva koja mu daju viskoznost i podmazuju iznutra i trebalo bi ih dodatno usuti, ali onda ti dođe skuplje nego točiti originalni disel. Može se točiti i loža tko se ne boji policije i ne ide u druge države, već se voza samo lokalno.

 • Samo vi prdoklačite bez veze.Točio sam gorivo (dizel) puno puta na vrhu Žovnice i to po pun rezervoar i nikada nisam imao problema.Sad kažu čovjek krade na pištolju. Haha..Pa i to sam provjerio jer sam uzeo od destilirane vode prazan galon od 5 litara i rekao da mi naspe.Nije falio ni mililitar.Dakle, draga gospodo samo nadoprdujete, vlasnik te benziske je očigledno korektniji od svih vas koji ga ogovarate.TOČKA.

 • u barbarica je zato kvalitetnije gorivo jos mu se doda malo vode pa kad pukne u auspuhu tad auto dobije nevjerovatno ubrzanje

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.