Novčano kažnjeni klubovi HNL-a, najgore prošao Dinamo

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a Alan Klakočer donio je odluke o kaznama iz utakmica 31. kola, odnosno zaostale utakmice 5. kola.

U priopćenju objavljenom na stranici SHNL-a stoji da su kažnjeni Dinamo, Hajduk, Lokomotiva, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo. Dakle, više od pola klubova u ligi. Cijelo priopćenje prenosimo u nastavku.

Rezultati 31. kola SHNL-a:

  • Rudeš – Varaždin 0:2
  • Slaven Belupo – Hajduk 0:1
  • Osijek – Istra 1:2
  • Rijeka – Gorica 3:0
  • Lokomotiva – Dinamo 0:1

Zaostala utakmica 5. kola SHNL-a:

  • Dinamo – Varaždin 2:1

Dinamo kažnjen s ukupno 6.600 eura zbog događaja na utakmicama s Lokomotivom i Varaždinom

GNK Dinamo se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Lokomotiva – Dinamo gostujući navijači (BBB), smješteni na istočnoj tribini, u 9. minuti zapalili jednu baklju, u 20. i 31. minuti zapalili po jednu dimnu napravu, od 61. do 63. minute zapalili pet dimnih naprava te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od dvije minute, od 75. do 77. minute zapalili su trideset baklji, od kojih su dvije bačene u teren za igru te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute, dok je od strane navijača GNK Dinamo s obilježjima kluba na zapadnoj tribini – sjeverni sektor u 61. minuti zapaljena jedna dimna naprava, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 5.600 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na zaostaloj prvenstvenoj utakmici 5. kola Dinamo – Varaždin domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 6., 17. i 54. minuti zapalila po jednu dimnu napravu, od 73. – 75. minute zapaljene su četiri dimne naprave, tri baklje i dvije bljeskalice, te su u 77. minuti zapaljene dvije baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.000 eura.

Hajduk kažnjen s 4.850 eura

HNK Hajduk se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 31. kola Slaven Belupo – Hajduk, gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine, u 8. i u 12. minuti zapalila po jednu baklju te od 61. do 64. minute zapalila trideset i četiri baklje i jednu bljeskalicu, od kojih je šest baklji bačeno na prostor ispred tribine uz zaštitnu ogradu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.850 eura.

Lokomotiva kažnjena s 2.100 eura

NK Lokomotiva se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Lokomotiva – Dinamo gostujući navijači (BBB), smješteni na istočnoj tribini, u 9. minuti zapalili jednu baklju, u 20. i 31. minuti zapalili po jednu dimnu napravu, od 61. do 63. minute zapalili pet dimnih naprava te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od dvije minute, od 75. do 77. minute zapalili su trideset baklji, od kojih su dvije bačene u teren za igru te je zbog nastalog dima sudac zaustavio igru u trajanju od jedne minute, dok je od strane navijača GNK Dinamo s obilježjima kluba na zapadnoj tribini – sjeverni sektor u 61. minuti zapaljena jedna dimna naprava, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 2.100 eura.

Osijek kažnjen sa 7.000 eura

NK Osijek se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Osijek – Istra 1961 domaći navijači (Kohorta), smješteni na južnoj tribini sektor D3, u 37. minuti zapalili dvadeset dimnih bombi te u 71. minuti trideset i pet baklji te je zbog nastalog dima utakmica prekinuta u trajanju od dvije minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 7.000 eura.

Rijeka kažnjena s 1.100 eura

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 31. kola Rijeka – Gorica domaći navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini, u 60. minuti zapalili tri baklje, četiri dimne kutije i jednu bljeskalicu te je zbog nastalog dima utakmica prekinuta u trajanju od jedne minute, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.100 eura.

Slaven Belupo kažnjen s 1.800 eura

NK Slaven Belupo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 31. kola Slaven Belupo – Hajduk gostujuća navijačka skupina Torcida, smještena na južnom ograđenom dijelu zapadne tribine, u 8. i u 12. minuti zapalila po jednu baklju te od 61. do 64. minute zapalila trideset i četiri baklje i jednu bljeskalicu, od kojih je šest baklji bačeno na prostor ispred tribine uz zaštitnu ogradu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.800 eura.”

(www.jabuka.tv | Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.