Novčanice od 200 KM stižu u optjecaj

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) će od 17. kolovoza pustiti u optjecaj novčanice konvertibilne marke u apoenu od 200 KM, dodatno tiskane u 2022. godini.

Novčanice navedenog apoena, izdanje 2022. godina, tiskane su u skladu s redovnim aktivnostima CBBiH, koje imaju za cilj osigurati dovoljno novčanica odgovarajuće apoenske strukture za potrebe gotovinskog prometa u BiH.

Novo izdanje novčanica zamijenit će u optjecaj novčanice prethodnih izdanja, koje će zbog dotrajalosti tijekom ranijih godina, biti povučene iz optjecaja.

Novčanice prethodnih izdanja, čija je kvaliteta zadovoljavajući u skladu sa standardima CBBiH, i dalje će ostati u optjecaju kao zakonsko sredstvo plaćanja.

Osnovna obilježja novčanica tiskanih u 2022. godini ostaju ista kao i na novčanicama prethodnog izdanja, s tom razlikom što je na novom izdanju naznačena brojčana oznaka ‘2022’ kao godina tiskanja apoena i potpis guvernera CBBiH ‘Senad Softić’.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Kako ce se Bosnjaci “obradovati” ovom liku koga ce morati nositi u novcaniku. Alije je za njega rekao da je Andric „nanio veće zlo Bosni nego sve okupatorske vojske zajedno“. A prije pet- sest godina Ivo Andric je javno upoređen s Hitlerom, a njegovo djelo ocijenjeno kao genocidno. Bilo je to u Mostaru u Centru za kulturu na promociji knjige Andrićevstina – protiv etike sjecanja, autora Rusmira Mahmutcehajica.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.