Novaliću dobio rok do kojeg mora otići u zatvor

Osuđeni Fadil Novalić zaprimio je obavijest Suda BiH da je dužan, u roku od tri dana od dana prijema odluke o žalbi, da se javi na izdržavanje kazne zatvora u Zavod za izvršenje kazne zatvora, pritvora i drugih mjera BiH u Vojkovićima.

Uz prilog obavijesti mu je dostavljeno rješenje kojim se odbija njegova žalba uložena na rješenje o odbijanju molbe za odgodu izvršenja kazne zatvora, priopćeno je iz Suda BiH, zbog velikog zanimanja javnosti u vezi s datumom početka izdržavanja kazne zatvora za osuđenog Fadila Novalića.

Novalić je osuđen na četiri godine zatvora za zloupotrebu položaja pri nabavci kineskih respiratora tijekom pandemije Covid-19.

Sud Bosne i Hercegovine je prvostupanjskom presudom u travnju prošle godine osudio bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića, suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudina Solaka i vlasnika tvrtke ”F.H. Srebrena malina” Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 milijuna maraka tijekom pandemije Covid-19.

Federalna ministrica financija Jelka Miličević oslobođena je optužbe za nesavjestan rad u službi.

Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Solak na šest, a Hodžić na pet.

Novalić tvrdi da su mu smjestili Amerikanci

(www.jabuka.tv)

4 komentara

    • Dragane, n jdi govna! Pustiti ga? A razmišljaš li koliko je ljudi umrlo zbog neispravnih respiratora koje je zbog osobne koristi kupila ova SDA budala? I još dobio samo četiri godine zatvora. Trba sad žstoko kazniti suce zbog tako niske kazne. Je li tako glupi tikvane?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.