Novalić: Potpisali smo sporazum, nabavljamo 500.000 doza kineskog cjepiva

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić kazao je u četvrtak u stanci sjednice Vlade u Mostaru, da je potpisan ugovor o izravnoj nabavi 500.000 doza cjepiva Sinofarm sa proizvođačem.

Istaknuo je da je javnosti poznato da je Federacija BiH izravno pregovarala s Kinom za nabavu tih cjepiva te da je ugovor u ime Vlade Federacije BiH potpisao v.d. direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić.

Također je poznato da zbog klauzule o javnosti nismo u mogućnosti dati više informacija o ovome. Vlada Kine je odobrila Federaciji BiH iznos pola milijuna doza cjepivo. Svugdje u svijetu države nabavljaju cjepivo, a Vlada FBiH je poduzimala, poduzima i poduzimat će sve aktivnosti da za građane FBiH nabavi cjepiva, poručio je Novalić.

Naglasio je da nikada nisu odustali ni od jedne mogućnosti za nabavu cjepiva te naglasio da Pfizer pokušavaju nabaviti u dogovoru s državnim razinom.

S Vladom ŽS pokušavamo nabaviti cjepiva Sputnik V, za što je struka tražila dodatna pojašnjenja. Zaista nam nije jasno zašto Županiji Sarajevo smeta ono što traži struka i zašto bespotrebno uznemiravaju javnost. Sve nedoumice trebaju biti riješene u okviru institucija, kazao je te pozvao Vladu ŽS da u okviru institucija nastave suradnju, a sve u cilju nabave cjepiva za građane.

Novalić je uime Vlade FBiH zahvalio Veleposlanstvu NR Kine u BiH i Veleposlanstvu BiH u Kini.

(Fena)


16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.