Novalić: Podržavamo ukidanje trošarina na gorivo, ali to nije naša nadležnost

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić izjavio je da federalna vlada podržava ukidanje trošarina na gorivo, ali da to nije pitanje na čije konačno rješavanje može utjecati Vlada već isključivo Vijeće ministara BiH.

Vlada FBiH je još prije mjesec uputila zaključak da bude pokrenuta aktivnost na nivou Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za ukidanje trošarina odnosno putarina (iz člana 17. Zakona o trošarinama) i apsolutno smo mi na toj strani, jedino što to nije nešto što može riješiti Federacija, po Zakonu, kazao je premijer.

Iako bi, dakle, Federacija BiH pristala na manje prihoda od ubiranja poreza na gorivo, isključivo je to pitanje u nadležnosti Vijeće ministara BiH, a mi podržavamo ukidanje trošarina, rekao je to premijer Novalić tijekom posjete Doboj Istoku.

Novalić je izjavu dao nakon komentiranja prosvjedne vožnje u Sarajevu zbog nekontroliranog rasta cijena goriva, koja je najavljena za subotu navečer u organizaciji neformalne grupe građana.

(www.jabuka.tv)

15 komentara

 • Pa m ti j…. više
  Nije ovaj nije onaj kerovi jedni.Kad uvodite za sekundu a kad ih skidate ..j.mater svoju svi skupa.Treba se narod skočit i za vratove vas sve skupa.Podmuklo smeće.

  • Psuj prika koliko hoces, ovaj retard koji najobicniju krpenu masku ne zna stavit na gubicu, nikome nije odgovarao A ostetio budzet poreznih obveznika za milionski iznos na konto pokvarenih respiratora i jos se pita i donosi odluke…roknut ga nedje u mraku, otrest ruke i bez grize savjesti otic na spavanje..

 • U svakoj normalnoj zemlji, premier, da se Vodi sudski postupak protiv njega, odma bi podnio ostavku.. al bih nije normalna tako da…

 • Je li ovo onaj min raspirator sto su klepili 10 milijuna i gušili ljudi sirotinju na tim neispravnim i ne adekvatnim strojevima. Kad place dizu po 500 km ide glatko, sutke u roku par dana. E narode koja nas stoka kriminalna vodi a to govori i o nama koliko vrijedimo. Sto nam trebaju napraviti da se pobudimo i zatražimo ljudska prava koja nam pripadaju. Ovaj lik je neizmjerljovo bezobrazan i bahat tko i njegov sef i ovi nasi HDZ – ci oko Covica.

  • Svi su isti. Stoke drže zategnuti situaciju na sve tri strane da mogu krasti. Te vile od par milion te auti te vikendice te ljubavnicama stanove aute posao. Ovo je postala njihova država nije naša. Ovo je država za odabrane.

 • Znači kad uspem 100 KM dizela ovoj bagri ide 38 maraka.Pa to nema u pic.. materinoj..te ceste,te autoceste te ovo te ono ..a za svaki metar cesta se trazi zajam od MMFa.treba vas lopove na vješa.a pod hitno.Idu one tebi ćoro,Jelki i takvoj bagri da od njih kupite (ven)respiratore koji to nisu i jos njima ubijate ljude na najsvirepiji nacin.Ko u filmovima strave i užasa.Ali blizi se pobuna vjeruj ćoro ..onda vam je kvrrcc.

 • Svi su isti. Stoke drže zategnuti situaciju na sve tri strane da mogu krasti. Te vile od par milion te auti te vikendice te ljubavnicama stanove aute posao. Ovo je postala njihova država nije naša. Ovo je država za odabrane.

 • Pa ko je ovdje za to nadležan.
  Da li možda Albanija Rumunija Tunguzija ili ko drugi.
  Briga tebe ti si dobio povišicu plaće od 500km mjesečno i vidim te na bošnjačkoj listi ponovo na izborima.
  Blesavi narod umirovljenici što su dobili 14km povišice darovat će tebi glas iako im ukupna mirovina neće ni blizu biti tvojoj povišici.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.