Novalić o potresu: Hitno formirati tim

Premijer Federacije BiH, Fadil Novalić, na sastanku u ponedjeljak s predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Mirsadom Zaimovićem i Mladenom Boškovićem, razgovarao je o efikasnim modalitetima pomoći ugroženim područjima nakon potresa koji su proteklih dana pogodili Hercegovinu.

Dogovoreno je da se hitno formira tim koji će prikupiti podatke o nastalim štetama na područjima gdje je potres imao razornu snagu.

Novalić je naglasio da će ta baza podataka ubrzati proces efikasne pomoći stanovnicima područja pogođenih potresom.

Osim toga, Vlada Federacije BiH će naložiti da se Federalna uprava civilne zaštite, a čiji su predstavnici već bili na terenu, što prije stavi na raspolaganje kolegama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i ostalim ugroženim područjima u Hercegovini, gdje za to postoji potreba, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Zovite Sejdu Komšića i Džaferbega nek pomognu. Oni su se išli prvi slikati i prikupljti političke poene pa nek sada malo kese odriješe

  • Šta bi s ventilatorima,hoćeš li ozlijeđene nakačit na njih škiljava lopino.Hoce li Jelka asistirat?Koji šljam sve skupa.

  • Koja je mustra ovaj respirator, odnosno ventilator. Kad ces u pr.ekanu? Koja je to predstava, a na pocetku se zna da su glavni likovi pokrali drzavu u teskom vremenu, sve jasno, a presude jos nema.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.