Novalić: Banke će uvesti tromjesečni moratorij na plaćanje kredita – Jabuka.tv

Novalić: Banke će uvesti tromjesečni moratorij na plaćanje kredita

U četvrtak ujutro je u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, premijer Fadil Novalić održao sastanak s predstavnicima banaka koje posluju na području FBiH, Udrugom poslodavaca FBiH i Agencijom za bankarstvo FBiH.

Bankarski sektor u Federaciji Bosne i Hercegovine je likvidan i funkcionira bez problema.

Fizičkim i pravnim licima banke će omogućiti moratorij, odnosno odgodu plaćanja kredita minimalno tri mjeseca. Agencija za bankarstvo i predstavnici banaka usuglasit će odluku i propisati procedure potrebne za realizaciju ovog dogovora, izjavio je Novalić nakon sastanka.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Banke “ĆE”, dobro je da nije ovoga “ĆE” koje znači futur koji u stvarnosti ne postoji jer to je čisto gatanje. Treba stajati banke “SU” i to je sadašnjost, i to je stvarnost u kojoj živimo. Ako se budu donosile smjernice tipa kako će se to omogućiti onima koji su u “A” klasifikaciji i koji “dokažu” kako su im se primanja “znatno” smanjila, onda će bankie stvaviti moratorij na otplatu kredita na tri mjeseca. Banke su biblijski “carinici” i najveće zlo današnjice. Zašto država ne bi uvela u sustav svoje, državne banke, iz zajedničkih proračunskih prikupljenih sredstava i omogućila svima potrebitima financiranje temeljnih ljudskih potreba po stopama od “0”(nula) posto, a sve troškove koje imaju pokrivaju iz toga istoga proračuna, a omogućiti i svim privatnim bankama poslovanje pod tim istim uvjetima, pa kome se isplati izvolite. Države su umjesto toga utrošile stotine i tisuća puta veća sredstva na spašavanje tih istih banaka, najvećeg zla današnjice koji su inicijatori stvaranja novoga robovlasničkoga društva. Neće se ovom mjerom uništiti konkurentnost, već nasuprot ovom mjerom se konkurentnost upravo potiče i svi će nastojati od početnog svog temeljnog kapitala storiti novu vrijednost i onima koji ju stvaraju omogućavati razvoj, a o onima koji to nisu u stanju, država će voditi skrb, a ne kao sada da se skrb vodi samo o članovima komunisitčke partije hdzbih, tzv. uhljebima i rektalcima.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.