Što Mostar planira graditi 2017. godine

Prijedlogom Proračuna Grada Mostara za 2017. godinu predviđeno je nešto više od 28 milijuna KM za kapitalne projekte.

Novac za ove projekte planiran je jednim dijelom iz neutrošenih sredstava kroz prethodne godine i rebalansom Proračuna za 2016. godinu, a oko 12,5 milijuna KM izdvojit će se iz Proračuna za 2017. godinu.

Najveća stavka u Proračunu je ona za rekonstrukciju Ulice braće Fejića u iznosu od 5,5 milijuna KM, kao i 3,5 milijuna KM za završetak mosta Avenija – Ulica maršala Tita. Za izgradnju predviđeno je Osnovne škole Gnojnice 1,8 milijuna KM.

Prijedlogom proračuna predviđena je izgradnja puta do naselja invalida u Zgonima, sanacija O.Š. ‘A.B. Šimić’ i Ekonomske škole, izgradnja kanalizacijskog sustava Vrelo Ilići – Cim, sufinanciranje projekta Kantarevac, sufinanciranje lijevoobalnog kolektora….

Za eksproprijaciju i izgradnju gradske deponije u Proračunu je predviđeno 1,3 milijuna KM, a za izgradnju kolektora oko 1,4 milijuna KM. Za produžetak prometnice od Avenije prema naselju Rudnik, Grad će platiti eksproprijaciju zemljišta u iznosu od skoro 400.000 KM. Zanimljiva je i stavka od 5.000 KM za nabavku opreme za trim stazu.

Prijedlogom Proračuna Grada Mostara za 2017. godinu predviđena je realizacija još mnogih projekata koje možete pogledati u tablici.

(Bljesak.info)

2 komentara

Komentiraj: