Novac spreman: Počinje isplata mirovina za prosinac

Isplata mirovina za mjesec prosinac počet će u subotu, 7. siječnja, odlučeno je na sjednici Upravnoga odbora Federalnog zavoda MIO, priopćeno je iz toga zavoda.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni.

Sukladno tome, najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskoga rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za prosinac, s uračunatim troškovima, iznose oko 164 milijuna KM, navodi se u priopćenju.

(Fena)

2 komentara

  • Tuga je svaki mjesec čitati da je najniža mirovina 326 KM za devedeset posto umirovljenika ,a ljudi radili 40 godina a najviša 2174 KM za mlade ljude sa desetak godina rada koji većinom i dalje rade i primaju plaće.

  • Jos veća tuga je da oni nas izvjeste da su sredstva za mirovine usigurana. Zar to nije normalno,ili treba živjeti pod sresom i svaki mjesec ovim lopovima na vlasti,,a svi su isti,,reći još hvala…U kakvoj državi živimo Bože moj…

Komentiraj: