Nova tvornica u Hercegovini: Union Foods otvara jednu od najsuvremenijih tvornica

Union Foods jedna od vodećih distribucijskih tvrtki u Bosni i Hercegovini, koja u svom asortimanu ima svjetski poznate brandove poput Zotta, Danonea, Woerle, Bayerland, Kindera, The Belgian i mnoge druge, pokreće vlastitu proizvodnju flipsa.

Ova investicija je jedna od najvećih proizvodnih investicija u Bosni i Hercegovini u ovoj godini i nastavak dosad uspješnih projekata koje ova tvrtka ima iza sebe. Ovaj suvremeni flips pogon smješten je u Čitluku i u prvoj fazi projekta zaposleno je 15 novih djelatnika od ukupno 50 koliko je planirano u naredne dvije godine.

Flips brand pod nazivom Flipko brojat će zasad 17 novih proizvoda. Različiti i inovativni oblici i okusi od kojih neki dosada nisu bili prisutni na tržištu BiH zadovoljit će sve dobne skupine tako da Flipko proizvode mogu grickati sve generacije.

flipko 2

Najsuvremenija i pouzdana njemačka oprema, pažljivo odabrane i strogo kontrolirane kvalitetne sirovine te vrhunski tim domaćih stručnjaka jamac su vrhunske kvalitete proizvoda koji potrošači mogu probati već od od ovog tjedna.

Proizvodni proces je koncipiran na način da nema odstupanja u kvaliteti proizvoda i da svaki proizvod bude vrhunske kvalitete. Standardi kontrole kvalitete od sirovine do gotovog proizvoda integrirane su u proces proizvodnje tako da u svakom segmentu ispunjavaju iznimno visoke kriterije sigurnosti hrane i kontrole kvalitete

Proizvodni pogon u Čitluku je na izvrsnoj lokaciji samo 5 kilometara od autoceste VC, a distributivni centri Union Foodsa su smješteni širom Bosne i Hercegovine i to u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Bihaću te će cijelom projektu dati pozitivan doprinos. Osim domaćeg tržišta tvrtka u narednom periodu planira sa flips proizvodima osvojiti i susjedna tržišta, te uskoro pokrenuti i vlastitu proizvodnju kokica i čipsa te na taj način upotpuniti cijelu snack kategoriju proizvoda.

Otvaranje flips pogona je nastavak pozitivnog poslovanja ove tvrtke koja je do današnjeg dana u gospodarskom životu Bosne i Hercegovine ostavila značajan učinak. Union Foods je jedna od rijetkih tvrtki u Bosni i Hercegovini koja je u proteklih nekoliko godina uložila značajne iznose u razvoj proizvodnje.

U svom portfelju ima vinariju Hercegovina produkt čija su vina dobitnici brojnih svjetskih priznanja poput Decanter World Wine Awards, IWWC, AWC Vienna, a zadnje priznanje radu ove vinarije donijela su vina Žilavka Zlatna dolina 2014. i Žilavka Charisma 2014. na vodećem svjetskom sajmu vina u Londonu održanog u lipnju 2015. Osim vinarije ”Hercegovina produkt” tvrtka je poznata i po proizvodnji aluminijskih folija, aluminijskih posuda i ovala, prozirnih folija za domaćinstvo, papira za pečenje pod nazivom SLIM te plastičnih čaša i tanjura pod brandom Paq.

Važno je naglasiti da značajan dio ove proizvodnje izvoze na inozemna tržišta. Ne smijemo zaboraviti ni jedinstveni hotelsko-turistički kompleks Herceg etno selo Međugorje koji je svojim sadržajima i ponudom postalo pravi mamac za posjetitelje iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali i za brojne turiste sa svih strana svijeta.

Pokretanjem ovog suvremenog proizvodnog pogona flipsa na području Hercegovine će se zaposliti mladi ljudi te doprinijeti jačanju gospodarsko ekonomskog razvoja Hercegovine.

(www.jabuka.tv)