Nova konzularna predstavništva Hrvatske u Vitezu i Livnu na jesen

Ministrica vanjskih i europskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić za jesen je najavila otvaranje konzularnih predstavništava u Livnu i Vitezu.

Ta dva predstavništva otvaraju se na traženje Hrvata iz BiH kako bi na odgovarajući način mogli zadovoljiti administrativne usluge koje ona pružaju. Briga o Hrvatima izvan Hrvatske jedan je od prioriteta naše vanjske politike, istaknula je šefica hrvatske diplomacije, javlja HRT.

U Vladi Hrvatske održano je primanje za sudionike prve Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i otpravnika poslova. Nazočni su bili i novi veleposlanici koji odlaze na dužnosti u 11 država. Naša očekivanja od sviju vas su velika.

Očekujem vašu proaktivnost, da svu svoju energiju, znanje i domoljublje stavite na raspolaganje Republici Hrvatskoj i službi vanjskih poslova”, poručila je predsjednica Hrvatske diplomatima na Pantovčaku.

Dodjelom vjerodajnica Mladen Andrlić postaje hrvatski veleposlanik u Mađarskoj, Gordan Bakota u Srbiji, Gordan Grlić Radman u Njemačkoj, Aleksandar Heina u Slovačkoj, Petar Ljubičić u Indiji, te Mario Nobilo u NATO-u.

Jasna Mileta odlazi u Maroko, Igor Pokaz u Ujedinjeno Kraljevstvo, Aleksandar Sunko u Grčku, Pjer Šimunović u Sjedinjene Države, Filip Vučak u Francusku, a Jasen Mesić u Italiju.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Prica se po Bosni i Sarajevu da ce Bakir upravo ove konzulate koristit kao napad na nove glasove svojih budala i terorista i kriminalaca jer eto ustase ce otvoriti svoja predstavnistva pa posto apelacije ustavnim sudovima vise ne prolaze a prema medjunarodnim sudovima vise ne smije slati revizije a i pisma bez suglasnosti srba ihrvata a bome izgleda i bosnjaka a i pic ga je upozorio da ne koristi agencije od sigurnosti kao orudje u slanju slicni pisama u vezi laziranja stvarnosti u nasoj domovino i nasoj drzavi BiH

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.