Nova inicijativa studentske TV FPMOZ-a: Grafiti

S grafitima se već desetljećima bore gradonačelnici od New Yorka preko Parisa do Tokya. Grafiti su odavno postali i naša stvarnost.

Internet TV FPMOZ-a pokrenula je zanimljivi razgovor o tome – jesu li grafiti po zgradama umjetnost ili PORUKA, odnosno PORUGA. Pošlo se od činjenice da je veliki broj grafita po tek izgrađenim ili „friško“ okrečenim zgradama fakulteta iznimno veliki. Najviše ja grafita po zgradama upravo FPMOZA, vjerojatno i iz razloga da je taj fakultet i najveći po broju studenata (Sveučilište u malom). Sve su to zabilježile kamere studentske Internet televizije FPMOZA, koju je osmislio dr Smiljko Šagolj u okviru novog kolegija JEZIK FILMA I NOVIH MEDIJA koji predaje. Tako je pokrenut i dijalog (TV anketa) o tome. Odgovori su višeznačni, od onih za koje je „pisanje garfita umjetnost“ do onih koji su najbrojniji pa tvrde da su“ grafiti potrebni mladima, uz uvjet njihove kreativnosti, ali i da ih ne treba stavljati na zgrade fakulteta već na za to određena mjesta.“

NaIME, Studenti kažu da sami plaćaju školovanje, pa svako uništavanje zgrada, poglavito uvredljivim i „bezveznim“ grafitima, poput onoga „DŽABE TI JE KREČITI“  istodobno znači i više novca za održavanje zgrada a manje za nastavni proces.

Pogledajte o tome prilog Internet TV FPMOZ:

[youtube id=”_OqzxtUwJ-I” width=”600″ height=”350″]

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.