Nova grupa “Pravda za Filipa” ima već preko 12 tisuća članova

Jučer poslijepodne ukinuta je Facebook grupa “Pravda za Filipa” koja je u kratko vrijeme skupila preko 15.000 članova.

Grupa je ukinuta nakon medijskih napisa o tome kako se u njoj slavi trostrukog ubojicu iz Splita. Članovi grupe na razini obožavanja o Filipu pišu da je heroj, šalju mu pisma i daju bezrezervnu podršku.

Nova grupa osnovana je jučer poslijepodne, a već broji preko 12.000 ljudi. Postavke su ovaj put privatne pa se ne može vidjeti što se unutra piše, prenosi Index.hr.

Ova grupa ne podržava nasilje već podržava prevenciju svakog nasilja i institucionalnu zaštitu građana kako ne bi dolazilo do uličnih obračuna. Nakon što je u niti 2 dana grupa okupila 20.000 članova, srušena je jer nekome ne odgovara da ljudi javno i masovno izražavaju nezadovoljstvo

Filip je po Splitu tražio i četvrtu žrtvu, a na Facebooku osnovana grupa potpore za njega

Osnovana je nova grupa istog naziva u koju pozivamo sve koji smatraju da je odgovornost za scene nasilja na institucijama države, blagim kaznama, toleriranju nasilja, pasivnosti policije i sporosti i neučinkovitosti sudstva.

Grupa se zove Pravda za Filipa jer je subotnji masakr na splitskim ulicama posljedica totalnog sloma pojedinca prepuštenog sebi samom, od stresnog odrastanja u teško disfunkcionalnoj obitelji gdje je zakazao CZS, do suočavanja s narko-mafijom koja je reketarila i maltretirala njega i njegovu obitelj dok konačno nije došao do ruba i pukao, stoji u opisu grupe.

Split: Tražili ubojicu po gradu tri sata, on se stigao i presvući

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Ovaj mladić je teški teret nosio,kako svoje obitelji i puno drugih .
    Nije imao ,niti vidio izlaza od progonitelja .
    Policija nije uradila svoj posao ,nemojte ga zvat ubojicom .

      • Stvar je u tome da sustav ne funkcionira i da postoji samo da stiti visokopozicionirane i privilegirane, narocito ako su iz KRADEZE miljea jer su toliko krakove prosirili da drze prste u svemu. Stvar je u tome da su doveli momka do toga da nema nikakvo povjerenje u policiju, sudove, da ga nitko nije imao zastititi i obitelj, osim njega samog. To je poraz drzave, a ne krivnja mladica koji je bio stjeran u kut. Ja suosjecam s njime, ne opravdavam ubojstva, ali momak je napravio sto je morao da zastiti sebe i obitelj od otprije poznatih kriminalaca, drogerasa i dilera, koje ta ista policija najvecim dijelom stiti i tolerira, a sudovi su prica za sebe, oni kaznjavaju samo sitne prekrsaje kao velike, a velike prekrsaje pretvaraju u sitne novcane kazne ili rad u dobrotvorne svrhe.

  • Ajde policijo draga pohapsite sve kamatare i sudovi neka ponovo vrate postojanje smrtne kazne ….pa bumo videli oće li biti kamatara i dilera…mislim Bogme da neće

  • Kad bi policija morala da djeluje, i da privodi ove što rade sve što se protvi moralnim vrijednostinma ,šta bi bilo onda bi morali krenut od sebe i od sustava koji provodi red i mir ,pa onda ove ostale jer dobro kažu riba ne smrdi od repa već od glave…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.