Nova Ford Fiesta Active je na pola koraka do crossovera

Većina budućih modela Forda uvest će izvedbu Active kojom će se približiti konceptu crossovera, a da je recept zamišljen na zanimljiv način dokazao je Ford Fiesta Active, koja je prvijenac, a uskoro slijede Ka+ Active i Focus Active.

U usporedbi sa standardnom Ford Fiesta Active crossoverske detalje u obliku masivnijih odbojnika, te zaštitnih plastika podnice i rubova blatobrana, kao i guma višeg presjeka. To je ono što vizualno odmah čini razliku u usporedbi s osnovnom.

Povremene silaske s asfalta omogućava 18 milimetara viša udaljenost podnice od tla te 10 mm širi trag kotača. Naravno da tim izmjenama nije sposobna za terensku vožnju, ali predstavlja simpatičan koktel crossovera i standardnog predstavnika B-segmenta.

Vozaču se na izbor nude programi: Normal, Eco i Slippery, koji u uvjetima smanjenog prianjanja prilagođava rad ESP-a i ABS-a. Novi 17-colni naplaci, masivnijeg dizajna dodatno podižu dojam robusnosti, a unutrašnjost je bogatije opremljena, piše Autopress.hr.

Nudit će se uz turbobenzinca 1.0 sa 85, 100, 125 i 140 KS, dok je ljubiteljima dizelaša namijenjen 1.5 TDCi sa 85 i 120 KS.

Sve izvedbe opremljene su 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok je pogon isključivo prednji, a 4×4 se ne nudi niti uz doplatu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.