Nova antidoping pravila u BiH – Jabuka.tv

Nova antidoping pravila u BiH

Novi Svjetski antidoping kodeks, međunarodni standardi i nova Antidoping pravila u BiH, uključujući i novu Listu zabranjenih sredstava za 2021.godinu, stupaju na snagu od 1. siječnja 2021. godine.

Agencija za antidoping kontrolu BiH kreirala je Uputstvo za provođenje i primjenu Svjetskog antidoping kodeksa 2021, međunarodnih standarda i Antidoping pravila u Bosni i Hercegovini, objavljeno na službenoj internet stranici www.ada.gov.ba.

Svjetski antidoping kodeks 2021, međunarodni standardi Svjetske antidoping agencije (WADA) 2021 i Antidoping pravila u Bosni i Hercegovini se primjenjuju neposredno te imaju prednost u primjeni u odnosu na zakonske i podzakonske akte donesene od nadležnih zakonodavnih i drugih tijela u Bosni i Hercegovini.

Olimpijski odbor BiH, Paraolimpijski odbor BiH i sportski savezi u Bosni i Hercegovini dužni su uskladiti svoje akte i upoznati svoje članove, uključujući i pomoćno osoblje, sportaše, liječnike, fizioterapeute i druge sa Svjetskim antidoping kodeksom 2021, međunarodnim standardima Svjetske antidoping agencije (WADA) 2021 i Antidoping pravilima u BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.