BiH mora javiti koliko cjepiva želi – Jabuka.tv

BiH mora javiti koliko cjepiva želi

Zahvaljujući izuzetnoj koordinaciji Ministarstva civilnih poslova BiH, izaslanstva EU u BiH i nadležnih zdravstvenih institucija FBiH, RS i Brčko distrikta BiH, BiH je pozvana da iskaže potrebe za cjepivom protiv Covida-19, a u sklopu EU mehanizma nabave.

Slijedeći kontinuirane upite Ministarstva civilnih poslova BiH o mogućnosti uključenja Bosne i Hercegovine u EU mehanizam nabave, Glavno ravnateljstvo za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Europske komisije (DG NEAR), putem izaslanstva Europske unije u BiH, pozvalo je Bosnu i Hercegovinu da iskaže svoje potrebe za količinom cjepiva.

Ovim pozivom, pored COVAX mehanizma, Bosni i Hercegovini se otvara mogućnost da bude dio i EU mehanizma nabave što je glavni i jedini preduvjet maksimalne sigurnosti u procesu nabave cjepiva.

Od početka pregovora i otvorenih opcija za nabavu cjepiva Ministarstvo civilnih poslova BiH pronalazi mehanizme kojim bi u najkraćem roku pomoglo žiteljima BiH, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

  • Sacekati jos malo. Stari ce pomrijeti a mladi otici samo im granice otvoriti. Znaci ostaju politicari i ovi podobni u drzavnim poduzecima. Znaci milijun cjepiva dosta…

    • Ako ne budu pohapseni… odvode ih polako…Vucic je uhapsen… ovaj sada glumi dvojnika… Vakcine im nece proci..plan a ,.puno aviona nadljece..plan b ,.da ne bude.gore nesto od neprihvacanja vakcina.. plan c… odlucili su nas se rjesiti na bilo koji nacin… nece birat sredstva..pa i novac bez pokrica koji su slali kao humanitanu socijalno ekonomsku pomoc po cjelom svjetu…mazanje ociju a svi se primili ko sucut osim Bjelorusije….

    • Tako je… Hm… samo procitat “posljednja vremena” … al evo blizi im se kraj..pa udaraju na najjace.//.21.12.. solarni flash..》.svjetlo rastjeruje tamu…Ko se odlucio odlucio se , na koju ce stranu… 5d se odvaja od 3d….

  • Narode Uzbuna treba zatvoriti sve Nestacenas 30 posto umire narod Umire Zatvarajte sve kuci nista nam nece bit za mjesec Dostavu napravite i ok ako bude bolje dobro ako ne onda nam je Jao iKuku

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.