Norveški veleposlanik na SUM-u: BiH treba postati članica NATO-a

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru veleposlanik Norveške u Bosni i Hercegovini Nj. E. Olav Reinertsen održao je predavanje na temu „NATO membership through the lens of Norway“.

Veleposlanik Olav Reinertsen je govorio o članstvu Norveške u NATO-u, što NATO znači za Norvešku te o mogućnostima koje ovaj savez nudi za BiH.

Istaknuo je kako je za Norvešku NATO jedan stup za međunarodnu i sigurnosnu politiku s obzirom da je Norveška bila jedna od zemalja u odboru za osnivanje 1949. godine.

U Norveškoj se Bosnu i Hercegovinu smatra ravnopravnim partnerom. Nismo ovdje da vam govorimo što trebate raditi. Vjerujemo da BiH treba postati članica, no to ovisi o demokratski izabranim predstavnicima koji će odlučiti koji je to put koji će BiH uzeti.

Hoće li to biti prema Europskoj uniji ili NATO-u. Trenutno smo u situaciji kada imamo suradnju s NATO-om u BiH, provode se reforme i ono što se tiče samog članstva ovisi o građanima i izabranim predstavnicima ove zemlje, poručio je veleposlanik Reinertsen.

Olav Reinertsen (Foto: Filozofski fakultet SUM-a)

Naglasio je kako mu je kao veleposlaniku najdraži dio posla kada ima priliku družiti se i razgovarati s mladim ljudima i studentima.

Predavanje je održano na Televiziji Sveučilišta u Mostaru (SUM TV), a dio je ciklusa Tour d’horizon koji obuhvaća predavanja i posjete veleposlanika na Filozofskom fakultetu SUM-a.

Prije predavanja veleposlanik Reinertsen susreo se s upravom Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, dekanom prof. dr. sc. Draženom Barbarićem i prodekanicama.

Norveški veleposlanik posjetio širokobriješku softversku tvrtku Neuros

(www.jabuka.tv)

6 komentara

 • Skolstvo degradirano, nasa gimnazija i poneki nastavnici grozniii 🌹jadna djeca i svi sutimo godinama…
  Fakultet danas samo stancaju diplome,uciteljica , politologa, pedagoga,tete u vrtiću, tih gluposti …rektor , prorektori, dekani svi partijasi HDZ i Skoja ,tuga a nista bolja nije ni Hrvatska i tamo ima svasta,samo manje jer je EU
  Zna se koliko posten čovjek može imati u današnje vrijeme krize …
  Ne pada jabuka daleko od stabla, kakvi roditelji takva i djeca ziva istina 💙
  Ratni profiteri dizu cijene svega, a place za postena covjeka koji nije partijas HDZ jadne,jadne!! Jedva se zivi!!
  Sretan je svaki koje otišao odavde vani,a ne mozemo svi ni otici, nazalost 🇭🇷
  Zdravstvo jadnoo,pravde nema zasad…samo veze , interes,uhljebi partijasi HDZ i njihova slavna mladež ,tuga gori su od Turaka…nama nisu toliko problem Srbi, Bošnjaci koliko nase Hrvatine HDZ partije i Skoja ,pun grad laznih invalidskih mirovina nigdje sankcija…
  Narod je grozan rugljiv, zavidan, tracljiv,tracljiv!!!! A pune crkve i treći redovi, kako to?!
  Pogotovo partijasi HDZ nemaju ti ljudi morala 🦋🌞MORALA!!!!!!
  I sad UDBA vlada nazalost i njihova djeca,djeca od uhljeba uhljebi,tuga gdje zivimo…nema lustracije… policija sami uhljebi..tuga sve Ce ovo za 20 ak godina biti Hercegovinstan kad je nasele Arapi …nepravda je veliki problemm,tone neprijavljenih jadnih radnika…tuga !!! Sve uhljebljeno ,bez morala ,govorim za partijase HDZ a ,u toj stranci su tukci vecinom ,zanatlije ,i teski uhljebi,istinu kazem ❤️samo interes,veza ,trac ..tuga
  Zasta se borise nasi branitelji, zasta 🌹
  ZDS i kralj Tomislav II.🦋🦋

 • To i oce da povacaju kriminalce da im mogu doc na vrata i ostalih sta je sto su svasta radili pa banke i ostale ustanove ih traze

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.