Norijada u Ljubuškom: Maturanti proslavili zadnji dan nastave

Maturanti ljubuške Gimnazije i srednje strukovne škole “Ruđer Bošković” danas slave posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja.

U sklopu proslave, maturanti su tradicionalno u povorci prošli gradom, odjeveni u majice s maštovitim natpisima, veselili su se i pjesmom pozdravljali građane.

Završetak srednjoškolskog obrazovanja proslavilo je ukupno 249 maturanata od kojih je 94 učenika Gimnazije Ljubuški i 155 učenika SSŠ Ruđera Boškovića.

Ravnatelji ljubuških srednjih škola izrazito su zadovoljni ovom generacijom, pa je tako ravnatelj Gimnazije Leopold Mandić rekao kako se radi o dosta uspješnoj generaciji maturanata, od kojih će samo jedan polagati popravni ispit, piše Radio Ljubuški.

Od 94 maturanta, njih 30 će biti oslobođeno polaganja mature, a šestero ih ima prosjek 5.0. To je velik uspjeh za našu školu, istaknuo je Mandić.

Slično je izjavio i Ivan Šaravanja, ravnatelj SSŠ Ruđera Boškovića.

Bila je ovo jako uspješna generacija podijeljena u šest odjeljenja. Osobito se ističu učenici četiri odjela četverogodišnjeg zanimanja, koji nisu odstupili od onoga što su donijeli iz osnovne škole, rekao je Šaravanja.

Ljubuške maturante uskoro očekuje i maturalna zabava, koja će se za gimnazijalce održati 22. svibnja u obnovljenom hotelu Bigeste, a za strukovnjake 29. svibnja.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako je danas izgledao mimohod maturanata kroz grad

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Norijada?! Noriti staropurgerski znači ludovati. “Ne dam te nikom majko Hercegovino”, a malograđanski uvozimo riječi iz zagrebačkog slenga. U tome se vidi kultura i ponos jednog naroda. Tj. vidi se da ne cijenimo svoje, a pristajemo za tuđim. Kako se uopće usudimo tražiti ikakva prava, a osnove svog etnološko-jezičnog momenta ne poznajemo i ne cijenimo. Zagrebu pusimo k***

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.