Nogometni suci iz BiH prvi put na europskoj klupskoj sceni

Četvrtak će biti povijesni dan za nogometne suce iz Bosne i Hercegovine. Prvi put jednu europsku utakmicu će suditi kompletna ekipa sudaca ove zemlje. Riječ je o utakmici Europske lige koju će u Eindhovenu odigrati domaći PSV i švedski AIK.

Agencija Anadolija saznaje da će sudačku petorku iz Bosne i Hercegovine, koja će u četvrtak dijeliti pravdu u susretu između PSV-a i AIK-a, predvoditi glavni sudac Emir Alečković, a za njegove pomoćnike određeni su Dalibor Brašković i Hrvoje Turudić. Četvrti sudac je Senad Ibrišimbegović, a pomoćni linijski suci bit će Elmir Pilav i Edin Jakupović.

Suci iz BiH složni su u ocjeni da su od Europske nogometne asocijacije (UEFA) dobili veliko povjerenje koje moraju opravdati. UEFA je za kontrolora suđenja, na predstojećoj utakmici između PSV-a i AIK-a, postavila iskusnog promatrača Mark Bata koji je član Sudačkog odbora UEFA-e.

Glavnom sucu Emiru Alečkoviću ovo će biti deseti put u 2012. da dijelu pravdu na utakmicama koje se odigravaju pod okriljem UEFA-e i FIFA-e.

U rujnu je sudio na utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014.godine između Andore i Mađarske. Pohvale sudačkih eksperata UEFA-e dobio je za suđenje na utakmicama Europskog prvenstva za kadete, održanog u Sloveniji.

Odluka UEFA-e da odobri bh. sucima dijeliti pravdu na utakmici Europske lige može biti dobar znak da bi djelitelji pravde iz ove zemlje uskoro mogli dobiti povjerenje suditi u nekoj utakmici Lige europskih prvaka.

Emir Alečković i njegove kolege imat će priliku popraviti ugled bosanskohercegovačkih nogometnih sudaca u Europi, nakon što je Disciplinsko povjerenstvo UEFA-e doživotno suspendiralo bh. suca Novu Panića zbog sumnje da je sudjelovao u namještanju utakmice mladih reprezentacija Švicarske i Gruzije, koju je vodio u Luganu 18. studenoga prošle godine. (Agencija Anadolija)

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.