Nogometaši s turnira “Ulica protiv ulice” na jednodnevnom izletu u Zagrebu

Mladi nogometaši s ovogodišnjeg izdanja dječjeg malonogometnog turnira «Ulica protiv ulice» u nedjelju su boravili na jednodnevnom izletu u Zagrebu. Tijekom boravka u hrvatskoj prijestolnici uživali su u bogatoj kulturno-povijesnoj baštini središnje gradske jezgre, posjetili popularni Zoološki vrt grada Zagreba, prošetali se prelijepom park-šumom u Maksimiru i objedovali u studentskom domu “Stjepan Radić” na Savi.

No, pored prethodno navedenoga, njihov izlet su na poseban način obilježili posjet Humanitarnoj udruzi “fra Mladen Hrkać” i gledanje utakmice najvećeg hrvatskog derbija između zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka na Maksimiru.

U prostorijama Udruge koja skrbi o osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje mlade nogometaše pod vodstvom Vlade Hrkaća dočekali su tajnica Udruge Marija Suton i volonter Tomislav Ljubić koji su ih pobliže upoznali s radom Udruge i korisnicima koji se trenutno nalaze na liječenje u Zagrebu.

Mladi nogometaši su tom prilikom predstavnicima Udruge uručili donaciju u iznosu od 700 KM kao pomoć u opremanju stambenog prostora prilagođenog osobama s invaliditetom na adresi Trg Stjepana Radića 3.

Podsjetimo, «Ulica protiv ulice» je malonogometni turnir na kojem sudjeluju djeca uzrasta od 8 do 16 godina podijeljena u četiri dobne skupine. Osnovna ideja turnira je unaprjeđenje i promocija nogometa i športa uopće kod mlađe populacije te razvoj sportskog duha, a u isto vrijeme stvaranje mogućnosti za razvoj kreativnosti i podizanje razine svijesti u zajednici. Više i detaljnije o ovom turniru možete pronaći na njihovoj Facebook stranici Ulica protiv ulice.

– Ovim izletom smo nastavili s nagrađivanjem najboljih momčadi i pojedinaca na turniru «Ulica protiv ulice». Prije svega želim zahvaliti gradskim vlastima u Širokom Brijegu koje su nam omogućile ovaj izlet. Osim gledanja utakmice, cilj je bio djecu upoznati s bogatom kulturnom-povijesnom baštinom grada Zagreba kako bi dobili potpunu sliku hrvatske prijestolnice. Nadam se kako ćemo s ovom tradicijom nastaviti i u sljedećim godinama, rekao je Andro Zadro, jedan od organizatora turnira, po povratku iz Zagreba.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.