Nogometaš poput Toma Hanksa u filmu: Zaglavio na aerodromu čak 74 dana

Gotovo svaka osoba koja voli filmove pogledala je barem jednom u životu film Terminal s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi.

U njemu on glumi lika Viktora Navorskog zaglavljenog na aerodromu u New Yorku, nakon što je u njegovoj zemlji izbila revolucija. Niti je smio ući napustiti aerodrom i ući u New York niti se mogao vratiti kući.

Lik Toma Hanksa u tom je filmu živio na aerodromu idućih nekoliko tjedana, a ista je sudbina snašla i mladog nogometaša Gane Randyja Juana Mullera, koji je bio zaglavljen na aerodromu Mumbai nevjerojatna 74 dana. On je od 21. ožujka do 3. lipnja živio na Terminalu 2 nakon što je pandemija koronavirusa onemogućila njegov povratak kući.

Muller je stigao u Indiju u studenom prošle godine kako bi igrao za klub iz Kerale, no nije se previše naigrao i pritom nije puno zaradio. Po isteku šestomjesečne radne dozvole Ganac je odlučio vratiti se kući, no Indija je proglasila zatvaranje granica i aerodroma zbog pandemije, te je Muller ostao zaglavljen u Mumbaiju.

Iduća 74 dana, kako nije imao novca, oslanjao se na milostinju radnika na aerodromu i putnika koji putovali unutar granica Indije.

Tom Hanks i film Terminal bili su mi inspiracija.

Rano sam ustajao, tuširao se i nakon toga šetao vrtom u sklopu aerodroma.

Ljudi iz osiguranja davali su mi hranu i nešto novca, no to se jako brzo trošilo jer je na aerodromu sve skupo. Svaki sam dan imao istu rutinu. Gledao sam u nebo i avione koji su prevozili hranu i ostale namirnice te nisam gubio vjeru da ću jednog dana i ja biti na jednom od tih letova, kazao je Ganac, javlja Gol.hr.

Nakon 74 dana njegova je priča stigla do predsjednika nogometnog saveza Mumbaija, koji je osigurao da mu se do povratka u Ganu osigura smještaj u hotelu u Bandri. Ubrzo bi mu se trebao osigurati i let za povratak u Ganu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.