NLB Banka d.d. Sarajevo ekskluzivni partner Drive konferencije

NLB Banka d.d. Sarajevo ekskluzivni je partner Drive konferencije koja se održava danas u Sarajevu o temi novih trendova privlačenja i zadržavanja talenata.

Tim povodom prisutnima se obratila Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo koja je istakla da je NLB Banka stabilna financijska institucija koja iz godine u godinu bilježi značajan rast i ima odlične poslovne rezultate, jer kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika i poboljšanje njihove sposobnosti upravljanja promjenama.

NLB Banka predstavlja jedno kreativno okruženje za inovativne proizvode i usluge, produktivno okruženje za nove koncepte i ideje, te prijateljsko okruženje za odlične međuljudske odnose i prijateljstva.

Mi u NLB Banci promoviramo razvoj lokalnih i međunarodnih karijera, što znači da potičemo naše zaposlenike na sticanje iskustva i razvijanje karijera i u drugim bankama NLB Grupe. Zatim, nagrađujemo postignuća naših zaposlenika, što rezultira povećanjem njihove motivacije i predanosti u njihovim poslovnim izazovima. Osim toga, investiramo u razvoj naših zaposlenika jer smo svjesni da će bankarstvo u budućnosti biti sasvim drugačije i pripremamo naše zaposlenike za takve izazove.

Zdravlje i zadovoljstvo zaposlenika nam je od velike važnosti, stoga im redovno pružamo aktivnosti koje će im pomoći u održivosti njihovog fizičkog, mentalnog i emocionalnog blagostanja. Zdrava radna atmosfera je izuzetno važna za svaki posao i smatram da je bez dobrih međuljudskih odnosa na radnom mjestu vrlo teško ostvariti napredak, dodala je Žigić i zaključila da izvanredan rad sa zaposlenicima potvrđuje i titula Najpoželjnijeg poslodavca drugu godinu za redom.

Naša vizija je da svojim predanim radom postanemo institucija koja radi na poboljšanju kvaliteta života u našoj regiji. Svatko od nas voli svoj dom i prema njemu se odnosi s pažnjom. Mi, u NLB Banci želimo da svaki naš zaposlenik razumije da svojim radom može doprinjeti razvoju ove regije. Volimo svoj dom, želimo zajedno da ga unaprijedimo i razvijemo za sadašnje i buduće generacije, zaključila je na kraju svog izlaganja predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

U sklopu ovogodišnje konferencije NLB Banke je imala svoj štand koji je preuređen kao soba, gdje su posjetitelji mogli dobiti informacije za HR prakse u NLB Banci. Drive konferencija je i ovoga puta ugostila direktore vodećih grupacija i najvećih sajtova za zapošljavanje iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i BiH.

(www.jabuka.tv)