NK Ljuti Dolac vraća staro ime?

NK Ljuti Dolac je, po mišljenju mnogih, “najnogometnije selo” u širokobriješkoj općini. Pravdaju to svojim rezultatima, od kojih su posebno ponosni na one na općinskom natjecanju Liga mjesnih zajednica.

Bivši savezni sudac, instruktor i kontrolor suđenja Ante Peko zajedno je sa skupinom aktivista 1980. godine utemeljio NK Ljuti Dolac (današnji NK Blato koji radi s mladim kategorijama).

Godinama je Peko bio predsjednik kluba koji je u ono vrijeme uspio dogurati i do respektabilne hercegovačke zone. U čast toga kluba Peko je nedavno napisao himnu za koju se nada kako će je uglazbiti mjesni pjevač Ine Tadić.

“Nastojat ću zajedno s ostalim ljubiteljima nogometa iz Ljutog Doca na blagdan svete Ane pokrenuti aktivniji rad u klubu, okupiti momčad koja će se natjecati i u seniorskoj konkurenciji. Cilj nam je opet vratiti staro ime Ljuti Dolac. Nadam se kako ćemo dobiti podršku u radu” – kazao je za Večernji list ovaj bivši nogometni djelatnik.

Peko je u svoje vrijeme bio nadomak i A liste 1. savezne lige Jugoslavije. Zaustavila ga je ozljeda na testiranju. Teško se uklapao u dnevna bh. nogometna zbivanja. Još 2004. je glavnom sucu na susretu Olimpik – Velež dao jedinicu!

Olimpik se tada spašavao u 1. ligi FBiH i Velež je na tom susretu grubo oštećen. Pekina je ocjena poništena, a on je, revoltiran zbog toga, napustio nogomet. Sada kao umirovljenik želi opet dati doprinos svom omiljenom klubu.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.