Njemački velikan ide u bankrot i kreće ispočetka

Koronakriza je uzela još jednu žrtvu, ovaj put u Njemačkoj.

Kaiserslautern je već duže vrijeme grcao u dugovima koje je bilo teško sanirati i koji broje i preko 20 milijuna eura, a korona i pauza su samo pogoršali situaciju pa će ovaj velikan ići u bankrot.

U ponedjeljak će se održati konferencija za medije na kojoj će se objasniti trenutna situacija u klubu te planovi za dalje koji uključuju prijavu za procese nesolventnosti. Posljednjih tjedana se radilo na tome da se četverostruki prvak Njemačke spasi, ali nije postignut dogovor s tri najveća vjerovnika kredita.

Navodno postoje bogati investitori koji žele ući u klub, a prijava bankrota kupuje klubu vrijeme jer se ulazi u proces koji traje tri mjeseca, što je razdoblje u kojem klub sigurno ne bi preživio u dugovima. Također, postiže se to da se može krenuti od nule, što je sigurno primamljivije ulagačima.

Kaiserslautern se trenutno natječe u trećoj Bundesligi u kojoj inače postoji pravilo oduzimanja devet bodova u slučaju financijskih problema i bankrota, ali je to pravilo ukinuto zbog koronavirusa pa bankrot neće imati sportskih posljedica, piše Sportnet.

Sve je ovo produkt jako lošeg vođenja kluba koji je iz Bundeslige ispao 2012. te se u prvoligaško društvo nije vratio. Dapače, klub je 2018. ispao iz druge u treću Bundesligu po prvi put u svojoj povijesti.

Klub turbulentne prošlosti je dva naslova osvojio početkom pedesetih godina, a treći je došao 1991. Posebno su zanimljive bile godine u drugoj polovici devedesetih jer je Kaiserslautern 1996. osvojio Kup, ali je i ispao iz lige. Uslijedio je ekspresan povratak i osvajanje 2. Bundeslige 1997., ali i osvajanje prve Bundeslige odmah 1998. što je prava rijetkost u nogometnom svijetu.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.