Njemački takmac za Tesla Model 3 zove se Audi e-tron GT

Samo nekoliko tjedana nakon što su u Ženevi predstavili električni SUV Audi Q4 e-tron, potvrđen je skori dolazak modela Audi e-tron GT.

Riječ je o automobilu veličine modela A4 s potpuno električnim pogonskim sklopom. Time proizvođač iz Ingolstadta pokušava preuzeti lidersku poziciju među premium proizvođačima te se u smislu ekologije postaviti iznad BMW-a Serije 3 i Mercedes-Benza C-klase. Jedini istinski električni konkurent za nadolazeći Audi e-tron GT je Tesla Model 3.

Audi e-tron GT neće koristiti platformu na kojoj se temelji Q4 e-tron nego će posegnuti za novo razvijenom platformom MEB, koju je Volkswagen razvio isključivo za modele pokretane strujom pa će ju koristiti svi predstavnici obitelji ID.

Prvotne najave o tome da će Audi e-tron GT biti predstavljen početkom 2020. godine sad su demantirane. Uprava iz Ingolstadta tvrdi da je za kvalitetnu izvedbu nužan dodatan iskorak u konstrukciji baterijskih paketa, kako bi im se povećao kapacitet i skratilo vrijeme punjenja, pa se premijera novog električnog modela očekuje tek 2023. godine.

No, jednom kad stigne na tržište Audi e-tron GT nudit će funkcionalnost standardnog modela A4, uz performanse modela RS4. Do 100 km/h ubrzavat će za manje od četiri sekunde, dok će autonomija u realnim uvjetima iznositi najmanje 400 kilometara.

Najava o dolasku Audija e-tron GT u skladu je s velikom okretanju elektrifikaciji cijele game. Uostalom, uprava proizvođača iz Ingolstadta u poslovnom planu za ovu godinu najavila je izbacivanje čak 11 novih modela i izvedbi, od kojih su većina sportaši, piše Autopress.hr.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.