Njemački carinici zaplijenili 600 kg suhomesnatih proizvoda u dva autobusa s Balkana

Njemački carinici su tijekom kontrola na autobusnom kolodvoru u zračnoj luci Stuttgart u četvrtak zaplijenili gotovo 600 kilograma suhomesnatih proizvoda, različita proizvoda od mesa te kobasice koji se ne smiju uvoziti bez potrebnih veterinarskih certifikata.

Kako su izvijestili iz Glavnog carinskog ureda u Stuttgartu, roba je bila spakirana u kufere i putne torbe, a prevezeni su u dva autobusa koja su putovala iz zemalja zapadnog Balkana, Fenix-magazin.de.

Uvoz proizvoda od mesa te kobasice, kao i uvoz mliječnih proizvoda od strane privatnih osoba u EU, nije dozvoljen bez potrebnih veterinarskih certifikata, izvijestio je Thomas Seemann, glasnogovornik Glavnog carinskog ureda navodeći kako se takvom zabranom uvoza “nastoji spriječiti unos opasnih bolesti životinja, poput afričke svinjske kuge”.

Carinici su zajedno sa veterinarima veterinarskog ureda iz okruga Esslingen izmjerili i osigurali zaplijenjene mesne proizvode koji će biti uništeni.

Uvoznici robe sada moraju platiti sve troškove, a i kaznu zbog pokušaja nedopuštenog uvoza.

Šef veterinarskog ureda u okrugu Esslingen dr. Christian Marquardt izjavio je kako “takvi mesni proizvodi mogu biti nositelji vrlo zaraznih patogena i dovesti do opasnog širenja epidemija u Njemačkoj”.

Inače, carina u zračnoj luci Stuttgart godišnje zaplijene oko četiri tone hrane koja se u paketima i putnim torbama ilegalno pokušava unijeti u Njemačku.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Dosta vise sverc komerc.Ja isto nosim ali u granicama normale do 50 kg ,a 600 stvarno previse ko ce to toliko pojest?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.