Njemačka vlada usvojila zakon koji olakšava zapošljavanje radnika iz cijelog svijeta

Njemačka vlada danas je usvojila dugoočekivani zakon o migracijama koji će olakšati zapošljavanje kvalificiranih radnika iz svih dijelova svijeta, javljaju njemački mediji.

Zakon treba biti izglasan u parlamentu nakon čega bi stupio na snagu 2020. godine, a tekstom je predviđeno uklanjanje nekoliko birokratskih prepreka za one koji traže posao u Njemačkoj.

Stranke demokršćanske Unije (CDU/CSU) i Socijaldemokratska stranka (SPD) imaju različite stavove u vezi uvijeta zapošljavanja i obuke. I dalje je neizvjesno da li će konzervativno krilo vladajući CDU prihvatiti izmjene zakona.

Ovo je dobar dan za modernu Njemačku, rekao je ministar rada Hubertus Heil, dok je ministar ekonomije Peter Altmaier rekao da je ovo povijesni dan.

Zakon bi mogao olakšati doseljavanja i zapošljavanje radnika iz Bosne i Hercegovine, ali i ostalih država izvan Europske unije.

Njemačka bilježi najvišu stopu nepopunjenih radnih mjesta i želi stabilizirati mirovinske fondove, a poslodavci nastoje popuniti blizu milion radnih mjesta.

No, kako će se rješavanje tog njemačkog problema odraziti na Bosnu i Hercegovinu, prognoze su jasne: zadat će snažan udarac bh. tržištu rada, prenosi Klix.

(www.jabuka.tv) 


8 komentara

  • Hitlerova politika, samo nešto suptilnijim i puno proračunatijim metodama vođena i planirana ne kratkorično nego barem za 40 godina, a kasnije… tko zna.

  • Neka neka idu neće više u međugorju crpiti radnu snagu đžabe. U Međugorju sam radila od 7 sati ujutro do 12 sati tj ponoći za 30 eura satnica dođe 1 eura i 76 centi ako se buniš ima bosanki koje će tu spavati i biti na raspolaganju 24 sata za 500 eura pojest ćeš jaje u letu ito ako ga ima a 180 ljudi na punom pansijonu. Radiš ne znaš jesi li čistačica kuharica ili sobarica ili njihova sluškinja za tobom hoda i viče vako bi trebalo a radnik ne zna kuda goni od umora nije sposoban za sebe za djecu muža. E otvorila se prilika i nama i bosankama da se riješimo gube

  • e to je za međugorje stvarno istina.ti neznas jesi li kuhar.čistač. sobarica..
    radis 20 sati.a smjestaj neka stara kuca koju ne mogu iznajmiti.i šefice idu u crkvu da se mole.da se vide.kako mogu ici molit se.a tako iskoristavaju radnike.neka njihovo dijete radi tako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.