Njemačka reprezentacija prekida suradnju s Adidasom

Njemačka nogometna reprezentacija počet će proizvoditi svoje dresove u američkom sportskom divu Nikeu, odustajući tako od svog povijesnog partnerstva s njemačkom tvrtkom Adidas, objavio je u četvrtak Njemački nogometni savez (DFB).

Ugovor s Nikeom započet će 2027. i trajati najmanje do 2034. godine, stoji u priopćenju DFB-a.

Radujemo se suradnji s Nikeom i zahvaljujemo im na povjerenju koje su nam ukazali. Buduće partnerstvo omogućit će DFB-u da nastavi ispunjavati ključne zadatke u narednom desetljeću s ciljem sveobuhvatnog razvoja nogometa u Njemačkoj, rekao je predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf.

Ali jedna stvar je također jasna: do prosinca 2026. bit ćemo potpuno predani zajedničkom uspjehu našeg dugogodišnjeg i sadašnjeg partnera Adidasa, kojemu njemački nogomet mnogo duguje za ovih više od sedam desetljeća suradnje, dodao je, piše Deutsche Welle.

Vijest dolazi samo nekoliko dana nakon što je Adidas izdao novu kolekciju pričuvnih dresova Elfa. Jarko su ružičaste boje, što je izazvalo brojne kritike navijača.

Nike je iznio daleko najbolju ekonomsku ponudu čiji iznos ipak nećemo priopćiti, rekao je predsjednik Upravnog odbora DFB Saveza Holger Blask.

(www.jabuka.tv | Foto: Robert Atanasovski/AFP)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.