Nives Celzijus glavna zvijezda ovogodišnjih Melodija Mostara | Jabuka.tv

Nives Celzijus glavna zvijezda ovogodišnjih Melodija Mostara

Finalna večer 22. izdanja festivala zabavne glazbe “Melodije Mostara” održat će se u petak, 15. travnja 2016., u Velikoj dvorani Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” s početkom u 21 sat. Dan poslije, u subotu, 16. travnja, u istom prostoru, s početkom u 18 sati bit će upriličeno jubilarno, 20. izdanje Dječjeg festivala “Male melodije”.

Na natječaj za ovu tradicionalnu mostarsku zabavno-glazbenu smotru prijavio se veliki broj autora i izvođača, a u finalnoj večeri bit će izvedeno 20 skladbi u izvedbi pjevača i skupina iz BiH, Hrvatske i dijaspore, uz izravan televizijski prijenos na BHT1. Program će voditi Dejan Kukrić, urednik zabavnog i glazbenog programa BHT1, i Maja Miralem, piše Večernji list.

”Nastupit će brojni izvođači koji su svojim izvedbama dali značajan pečat Melodijama Mostara, ali i nekoliko debitanata kojima nastup na ovom festivalu znači veliki iskorak u svijet glazbe. Među debitantima na 22. izdanju Melodija Mostara bit će i Nives Celzijus, sve popularnija pjevačica u širem okruženju”, kaže Kristijan Čarapina, direktor Melodija Mostara 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=jHNzgNBiSK0

Rijetki su zabavno-glazbeni festivali koji se mogu pohvaliti time da su ušli u svoje treće desetljeće, ali i brojnošću renomiranih izvođača.

”Do sada su na Melodijama nastupale najsjajnije zvijezde ovdašnjeg estradnog neba, od Olivera Dragojevića, Tereze Kesovije, Kemala Montena, Kiće Slabinca, Marka Perkovića Thompsona, do Vinka Coce, Đanija Maršana, Jole, Škore, Ivana Mikulića, Dražena Zečića, Giuliana, Jasne Zlokić, Mate Bulića, Mladena Grdovića, Zorana Jelenkovića…

Melodije su omogućile brojnim izvođačima iz Hercegovine predstaviti se široj javnosti pa su u sjećanju ostali nastupi Mije Martine Barbarić, Tonija Ćavara, Frenkija, Lily, Željke Bošnjak, Dražena Ćorića, Antonija, Romea Nikolića, Zorana Begića, Pere Križanovića, Ive Jurića, Mobitela, skupina Titanic, Galeb, klape Hrvoje te brojnih drugih. No, sjećamo se i nastupa izvođača iz dijaspore, kao što su Bruno Baković, Goran Škerlep, Robert Čolina, Marko Govorčin” dodaje direktor Čarapina za Večernji list.

Melodije Mostara iznjedrile su velik broj hitova koji su s vremenom postali evergeeni, a neke skladbe doživjele su i klapske izvedbe. Dječji festival “Male melodije” pobuđuje sve veće zanimanje najmlađih. Na jubilarnom, 20. izdanju ovog dječjeg festivala nastupit će 14 izvođača iz BiH, Hrvatske i dijaspore.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj: