Nitko ne zna treba li u Mostaru plaćati parking

U višetjednim pokušajima da se dozna bilo kakva informacija o radu javnog poduzeća Mo-parking, nažalost, nitko od nadležnih nije htio ili nije znao odgovoriti što se događa s tom tvrtkom, piše Dnevni list. Počevši od Esada Memića, izvršnog ravnatelja Mo-parkinga te Mladena Knezovića, ravnatelja istog, nije se uspjela dobiti nikakva informacija.

Memić je u telefonskom razgovoru odbio dati izjavu, dok je Knezović nakon dvotjednog odugovlačenja, na zadnji telefonski poziv odgovorio povišenim tonom kazavši kako ga novinari Dnevnog lista zovu dok je on ”u poslu”.

Plaćanje parkinga

”Pustite me da radim! Pustite me da radim!”, ponavljao je povišenim tonom Knezović. Nakon neuspjelih pokušaja, kontaktirani su nadležni u Gradskoj upravi Mostara obzirom da je Grad Mostar osnivač Mo-Parkinga. Kazano je da je to poduzeće zasebna pravna osoba i da za sve eventualne upite zovemo rukovodstvo toga poduzeća.

Građanima Mostara ni dan danas nije jasno je li parking nužno plaćati i hoće li im za neplaćanje stići kazna. Iz razgovora s građanima, dalo bi se zaključiti da se malo tko od njih odluči platiti parking, jer mnogima nije jasno da li ga je obvezno plaćati.

Svjedoci smo da turisti i strani gosti koji dođu u posjetu gradu obavezno plate parking. Posjetitelji vjerojatno nisu upućeni u problematiku te smatraju kako je naplata parkinga kao i u svim drugim gradovima obvezna.

”Tjeranje” na naplatu

Dnevni list podsjeća da su kontrolori Mo-parkinga za neplaćeno parkiranje kao opomenu izdavali samo dnevnu parkirališnu kartu koja iznosi 20 maraka, jer su na taj način ”tjerali” građane da plate, što je opet izazivalo nedoumice kod Mostaraca jer Mo-parking ne može naplaćivati kazne.

Kazne koje izdaje ova tvrtka, ne ulaze u registar kazni, poput kazni koje izdaje policija za nepropisno parkiranje.

Naime, Memić je početkom ove godine za Dnevni list kazao kako je tvrtka dobila dozvolu od Federalnog ministarstva pravosuđa, za izdavanje prekršajnih naloga.

”Iz razloga što se čeka rješenje da nas uvrsti u bazu podataka, odnosno u registar novčanih kazni, nalog još nije stupio na snagu”, kazao je u siječnju Memić. Je li Rješenje u međuvremenu stupilo na snagu – još se ne zna.

Nakon svega ovoga, postavlja se pitanje jesmo li obvezni plaćati parking, ali iz priloženog se da vidjeti da na to pitanje nitko nema odgovor.

Kontaktiran je i Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ-a. MUP je prema njegovim riječima jedno vrijeme i koordinirao s Mo-Parkingom, ali ”policija” već duže vremensko razdoblje nije upućena u rad ove tvrtke.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.