Nisu im uplaćivali doprinose: Bivši djelatnici EUFOR-a u Mostaru traže obeštećenje

Bivši djelatnici EUFOR-ove Multinacionalne divizije Jugo-istok iz Mostara, njih oko osamdesetak,  jučer su održali sastanak tijekom kojeg  su potpisali suglasnost o pravnom zastupanju u postupku potraživanja obeštećenja po osnovu neisplaćenih naknada za mirovinsko osiguranje, prijevoz, topli obrok i naknade za korištenje godišnjeg odmora. 

S istim zahtjevom djelatnici su se prije dvije godine pojedinačno obraćali Kancelariji za odštetne zahtjeve koja djeluje pri EUFOR-ovoj bazi u Sarajevu, ali su ostali uskraćeni za bilo kakav odgovor. Stoga su odlučili angažirati odvjetnički tim Salihbegović-Kapetanović koji će zastupati njihove interese kako kod inozemnih tako i kod domaćih nadležnih institucija.

Među uposlenicima nemali je broj onih koji su radili 10 i više godina bez uplaćivanih doprinosa zbog čega su mnogi zakinuti za mogućnost  ostvarivanja prava na redovitu mirovinu.

Podsjetimo, Stabilizacijske snage za uspostavu mira (SFOR) boravile su u međunarodnoj vojnoj bazi u Ortiješu od 1995. pa do studenoga 2007., kada su prostorije preuzele OS BiH. S manjim izmjenama u vojnoj bazi radilo je oko 300 civila, bh.

(pogled.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.