Nisu ga ni okrunili, a već mu počeli planirati sprovod

Kraljevska obitelj voli imati sve spremno u slučaju najgore situacije pa su tako nakon kraljičina pokopa odlučili da je najbolje sve prirediti i za novog kralja Charlesa III.

Cijeli je svijet posljednja dva tjedna promatrao razvoj situacije u britanskoj kraljevskoj obitelji, a smrt kraljice Elizabete II. najviše je uznemirila Britance. Naime, nakon kraljičina pogreba, već su počeli s planiranjem sprovoda novog kralja Charlesa III.

Naime, plan nakon smrti kraljice zvao se ”Operacija Londonski most”, a uključivao je objavu njezine smrti, razdoblje službene žalosti i detalje za njezin državni sprovod. Operacija London Bridge nastala je još 1960-ih, samo nekoliko godina nakon njezine krunidbe, i revidirana je mnogo puta u godinama prije njezine smrti 2022.

Kako prenose britanski mediji, kodno ime za smrt kralja Charlesa III. je Operacija Menai Most, a ime je dobila po prvom željeznom visećem mostu na svijetu u Angleseyju u Walesu, piše Tportal.hr.

Veličanstven ispraćaj: Pokopana kraljica Elizabeta II.

Iako je Charles tek postao kralj, planovi u slučaju njegove smrti počeli su odmah nakon sprovoda kraljice Elizabete. Bivši kraljevski časnik za zaštitu Simon Morgan to je potvrdio na dan kraljičina sprovoda.

Nažalost, od sutra ujutro počinje ozbiljno planiranje za operaciju Menai Bridge, rekao je za Today 19. rujna.

Očekuje se da će operacija Menai Bridge imati mnogo sličnosti s operacijom London Bridge, s planom koji će biti detaljno razrađen prije njegove krunidbe.

A što se krunidbe novog kralja tiče, očekuje se da će se održati iduće godine.

Oko 250.000 ljudi odalo počast kraljici Elizabeti

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.