Ništa od povećanja mirovina

”Mirovine u Republici Srpskoj neće biti povećane do kraja godine”, potvrdio je ministar rada i braniteljsko-invalidske zaštite Milenko Savanović.

Kaže da “nije od jučer“ inicijativa Udruge umirovljenika RS-a o povećanju mirovina, ali da je nerealno to očekivati u ovoj godini.

Resorni ministar se slaže da mirovine u tom bh. entitetu jesu niske, ali su, navodi, redovne i njihova isplata je u vrhu prioriteta za Vladu.

Savanović je novinarima u Banja Luci rekao da se traže načini povećanja mirovina iz realnog prihoda, ali da još nema kvalitetnih parametara da se to i izvrši.

Predsjednik Udruge umirovljenika RS-a Rade Rakulj najavio je ranije da će za iduću godinu uputiti zahtjev za povećanje iznosa mirovina, ”koji će biti teško odbiti”.

Rakulj je rekao da je ova populacija u problemu s društvom, proračunom i osiguranicima.

”Fond za mirovinsko i invalidsko osiguranje je u stanju koje je najlošije od svih država bivše Jugoslavije jer korisnici imaju najniže mirovine od rata do danas i najrestriktivniju politiku društva prema Fondu, najnižu stopu doprinosa od 18,5 posto koju prati Hrvatska s 20 posto”, naveo je Rakulj.

Ukazao je da RS ima i najveći broj umirovljenika u odnosu na broj stanovnika.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.