Nissan najavio 900 milijuna dolara ulaganja u novi montažni pogon u Kini – Jabuka.tv

Nissan najavio 900 milijuna dolara ulaganja u novi montažni pogon u Kini

Japanski proizvođač automobila Nissan Motor Co investirat će oko 900 milijuna dolara u novi montažni pogon u Kini koji će povećati njegove proizvodne kapacitete za 30 posto, izvijestili su u ponedjeljak japanski mediji.

Nissan posluje u Kini preko zajedničkog projekta s Dongfeng Motor Group Co Ltd-jem, a danas su objavili da su u završnoj fazi razgovora s kineskim partnerom o izgradnji nove tvornice u Wuhanu u pokrajini Hubei, izvijestio je japanski poslovni dnevnik Nikkei, ne navodeći izvor informacije.

Vrijednost ulaganja u novi pogon u Wuhanu zacrtanih proizvodnih kapaciteta 200 do 300 tisuća automobila godišnje trebala bi iznositi 100 milijardi jena, doznaje Nikkei.

Upitan o investicijskim planovima japanske kompanije, glasnogovornik Nissana najavio je nove proizvodne linije u Dongfengovoj tvornici u Changzhouu u pokrajini Jiangsu, koje bi trebale povećati njezine proizvodne kapacitete za oko 120.000 osobnih automobila godišnje.

Uz Changzhou, Nissan istražuje i druge mogućnosti proširenja kapaciteta u Kini, istaknuo je glasnogovornik, dodajući kako ne može potvrditi ostale detalje te informacije.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.