Nikšić obilježio 44. godišnjicu Titove smrti: Učili su nas bratstvu i jedinstvu

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nermin Nikšić postom na društvenoj mreži Facebook podsjetio je da se danas navršavaju 44 godine od kako je umro bivši predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito.

Naglasio je da svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane. Činjenica je, naveo je Nikšić, da je Jugoslavija na čelu sa Titom većini nas pružila dosta dobroga i nosimo lijepe uspomene. Naravno, poštujem i one koji ne nose takva sjećanja, zapisao je.

Učili su nas bratstvu i jedinstvu, ljudskost je bila važnija od nacije, svi smo podjednako radili za dobrobit društva i države, međusobno smo se poštovali, a još su nas više poštivali i sanjali da budu kao mi oni koji su danas daleko ispred nas.

Možda nisam realan, ali ja i danas sanjam Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo imati svoje bosanskohercegovačko bratstvo i jedinstvo. Bosnu i Hercegovinu u kojoj ćemo svi biti ponosni pripadnici svako svoga naroda, ali u isto vrijeme ponosni Bosanci i Hercegovci.

Moj prijatelj danas udaje kćerku i slavimo početak jednog novog zajedničkog života. A danas se navršavaju i 44 godine od kada je otišao čovjek koji je obilježio jednu epohu. Zato na ovaj način želim odati počast i spomen Josipu Brozu Titu, predsjedniku, državniku, vrhovnom zapovjedniku, naveo je Nermin Nikšić u objavi na Facebooku.

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook)

25 komentara

 • poturice , bratstvo i jedinstvo je propalo ili bolje receno nije ga ni bilo jer je radila vaspitna palica ako zucnes protiv toga. ja sanjam o biH u tri djela i onda cemo svi biti dobre komsije

 • Kakav nemoral i sakat karakter. Titina smrdljiva ex-tvorevina je jos puna
  od stotine tisuca ubijeni Hrvata.
  Hrvatski kostiju, koje jos dan danas leze po mocvarama, sumama, jamama, spiljama u rudnicima, na tavanima. Svi koji slave ubicu monstruma Tita, i njegovo bratstvo i jedinstvo prokleti bili.

 • Tito uvršten u 8 najgori diktatora na svijetu Hitler ,Staljin, Tito, Idi Amin i sad dođe čovjek i poklanja se tom monstrumu . Muhamer Gadafi nije na tom spisku a smatrali su ga svakakvim, i sad nešto dogovarati sa takvim mozgovima kao što je u ovoga Nikšića ma.stvarno nema smisla tu je svaka priča besmislenu.

 • Tito nas je naučio kako poubijati neistomišljenike, smaknuti političke protivnike, državu podrediti svojim uživanjima,a da za to neplatiš ni feninga.
  Kaže jedna ljigava parola na vrhu zgrade sredinom osamdesetih: Tito je gledao dalje od daljina! Veli moj rođak “men se čini da je on gleda pridase!

 • Povećaj ti mirovine da umirovljenici
  70 % njih ne gladuju pa i oni koji su odradili 40 godina.
  Donesi zakon da umirovljenici imaju besplatne lijekove,prevoz…a pusti mrtve oni nit jedu nit piju lijekove.

  • Pa nekada smo živjeli bolje i opuštenije. Da je nama danas dobro ne bismo mi spominjali ni Tita ni Jugoslaviju.
   Ja sam malo stariji i ne sjećam se da je iko tamo 70’tih spominjao kralja Petra i Prvu Jugoslaviju.

 • nemože nama biti bolje ni u kom pogledu …..kada je Tito joŝ uzor mnogima a ne demokracija i tehničko- ekonomska konkurencija i takmičenja.

 • Za druga Doobročinitelja taj dan je dan žalosti. Ipak ga je volio više nego ćaću. Vrime prolazi, bol i tuga ostaju. Zato, pustimo ga da tuguje u miru svoga skromnog doma.

 • kada se čuje od nekih Hrvata da je Tito bio dobar koji je ubijao Hrvate i bio se protiv države u Hrvata…..a nisu im dobri oni Hrvati koji su se borili za državu u Hrvata i branili Hrvate.

  Apsurdno da apsurdnije memože biti.

 • Ne seri da ti lipo kažem,samo iznosiš neistine šta je pobio..O čemu ti..di su Hrvati za vrijeme drugog a tek poslije svjetskog rata nestali oko 600 000 tisuća ih nestalo..križni putevi ..itd.Pavelić jeli..pogledaj 1932 i 1947 popis stanovništva bivše juge..Pravili isti partizani u oba slučaja(četnici orujna).Samo nema Hrvata u brojkama navedenim..a ostali svi žrtve a brojke pokazuju totalno drugo.Ko je ovde lud..

 • Hrvati nisu nikada osvajali tuđe, vec sh samo pokušavali braniti svoje, hrv.partizani su mislili da brane nešto svoje ali su upali u,, vražju čorbau,,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.