Nikšić, Kraljević i Mijatović posjetili Posušje

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, ministar financija FBiH Toni Kraljević te ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović boravili su u četvrtak u radnom posjetu općini Posušje.

U zgradi Općine Posušje susreli su se s načelnikom Antom Begićem, predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Lončarom, savjetnikom načelnika za međunarodne odnose i diplomaciju Jozom Kolobarićem, ministrima u Vladi ŽZH, Zvonimirom Širićem i Dariom Sesarom, zastupnikom u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivicom Pavkovićem i savjetnikom predsjedateljice Vijeća Ministara Matom Lončarom.

Na sastanku su domaćini susreta upoznali visoko izaslanstvo s funkcioniranjem lokalne uprave, uz poseban naglasak na realizirane projekte iz područja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i odvodnje, školstva, sporta, kulture. Razgovaralo se i o izazovima s kojima se Općina susreće, a koji dodatno opterećuju, odnosno otežavaju planiranje i izvedbu kapitalnih projekata.

Na sastanku su domaćini susreta upoznali visoko izaslanstvo s funkcioniranjem lokalne uprave (Foto: Općina Posušje)

Ovom prigodom dana je snažna podrška aktivnostima vezanim uz daljnji razvoj općine Posušje, uz mišljenje kako je na tom putu potreban i angažman svih razina vlasti.

Načelnik Begić, u izjavi medijima, zahvalio se visokom izaslanstvu na dolasku, koje po prvi put u ovakvom sastavu posjećuje Posušje.

Nadalje je rekao kako se jedna od tema sastanka odnosila na zaduženja za koja će se u narednom razdoblju zajedno s federalnom Vladom iznaći rješenja, a kojima bi se kasnije olakšala realizacija za Posušje bitnih projekata.

Načelnik Begić je rekao kako se jedna od tema sastanka odnosila na zaduženja za koja će se u narednom razdoblju zajedno s federalnom Vladom iznaći rješenja (Foto: Općina Posušje)

Upitan o kojim projektima je riječ, načelnik je odgovorio kako ih ima nekoliko, a među najbitnijih je izgradnja kanalizacijske mreže.

Premijer Nikšić je izrazio zadovoljstvo današnjim posjetom Posušju, uz posebnu pohvalu vodstvu Općine za koje je rekao kako znaju što hoće i kako to realizirati. Također se složio s prethodnom izjavom načelnika, kako je komunalna infrastruktura, odnosno problem nepostojanja kanalizacijske mreže, problem koji obuhvaća šire područje.

Najavio je zajednički nastup u procesu rješavanja, uz ocjenu kako je to idealan projekt koji bi se mogao financirati iz predpristupnih fondova Europske unije. Govoreći o financijskim obvezama koje koče razvojne projekte, Nikšić je rekao kako Posušje nije jedina općina s ovim izazovom te da će se ova problematika pokušati riješiti pripremom jednog posebnog zakona na federalnom nivou, kako bi se olakšali povrati kreditnih sredstava.

Po riječima premijera Nikšića, Posušje je, uzimajući u obzir broj stanovnika, prvo po sredstvima uplaćenim po fiskalnim računima u FBiH (Foto: Općina Posušje)

Današnji posjet je bio i prilika za razgovor o lokalnom gospodarstvu. Tako su gosti, ocjenjujući posuško gospodarstvo kao dobro i kvalitetno, predstavili projekte federalne Vlade kojima se izravno potpomagao njegov razvoj u FBiH, pa i u općini Posušje. Također je iznesen i jedan zanimljiv podatak vezan uz fiskalizaciju.

Naime, po riječima premijera Nikšića, Posušje je, uzimajući u obzir broj stanovnika, prvo po sredstvima uplaćenim po fiskalnim računima u FBiH, što, kako je rekao, govori o ozbiljnosti pristupa lokalne administracije.

Gosti su ovaj susret u Posušju, zajedno s domaćinima, zaključili obilaskom Tehnološkog parka Posušje i Tvornice armaturnih mreža Femis.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • “… idealan projekt koji bi se mogao financirati iz predpristupnih fondova Europske unije…
    Zbog tog novca vodite BiH u EU-ropstvo, WEF-ropstvo i WHO-ropstvo. Jadna nam majka, ko nase interese zastupa.

    • Sigurno je dobro da nas ti i takvi ne zastupate. Vi bi nas odveli direktno u govna. Dezinficiraj malo mozak mudracu.

  • Plaća će nikšiću tvoja hovna i septičke moj begić u zna on koliko si mu ulajo a sad bi dati on plaća tvoja hovna nikada neš dobit ni marke zato 1000 posto garant to bi lipo bilo pa od ti sredstava sebi jedan milijona markica neš lisičin potomče jer ljudisu te pročitali

  • Sve do đaaaava jedna teska peracina, mozda ih i spasi na trzistu, ako ne jeftina radna snaga onda mozda to sto se bave prljavom industrijom. Zbogom Posusko polje i Posuska brda osta samo nezagadena hladna, surova, siva daleka Čvrsnica, a ti ikane glasaj i dalje za sra se

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.