Nikšić i Kojović potpisali sporazum o osnivanju Bh. bloka

Predsjednici Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) i Naše stranke, Nermin Nikšić i Predrag Kojović, potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o osnivanju Bosanskohercegovačkog bloka.

Svrha osnivanja Bloka, kako se navodi u sporazumu, jeste koordinirano političko djelovanje stranaka članica Bloka u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i političkom aktivizmu na svim razinama.

Blok je otvoren za suradnju i pridruživanje drugih stranaka koje njeguju iste ili slične vrijednosti, unutarnju strukturu i ideale izražene u Programskim opredjeljenjima Bloka. Nikšić i Kojović su kazali kako su su u proteklom razdoblju ostvarili suštinski kvalitetan, dobar i iskren odnos i suradnju.

Naveli su da se radi se o tehničkom sporazumu koji regulira funkcioniranje SDP-a i Naše stranke u BH bloku, te koji omogućava pridruživanje drugih članova koji će ulaskom u BH blok postati potpuno ravnopravni članovi.

Najavili su da se u srpnju može očekivati politički manifest BH bloka i da će u rujnu njegovi predstavnici krenuti u obilazak cijele BiH.

Politički manifest je nešto što možemo tretirati i nekom vrstom programa BH Bloka. Želja nam je da okupljamo sve one koji su spremni u ovom trenutku raditi na integraciji BiH, a ne na podjelama, da ne tražimo ono što nas razlikuje, nego ono što nas spaja, kazao je Nikšić.

BiH je, kako je istaknuo, potrebno učiniti “normalnom zemljom bez obzira kako se tko zove”.

Nije cilj BH Bloka da okupi samo građane BiH koji su socijaldemokrati ili socijalliberali. Ovo je pokušaj da se okupe Srbi, Bošnjaci, Hrvati i ostali građani koji smatraju da današnja BiH nije zemlja za koju su se borili u ratu i da BiH može mnogo bolje izgledati nego što je to danas, kazao je Kojović.

Naveo je da nas “ovaj sustav koji imamo samo dodatno dijeli, tjera u svađu i da proizvodi siromaštvo”. U BH blok, kako je dodao Kojović, dobrodošao je svatko tko je spreman razgovarati o nekoj drugoj, boljoj, građanskoj BiH.

(Fena)


5 komentara

  • Dva kenjca se sastala. A gdje im je Komsic koji je isto bio dio ovog gradanskog , bosnjackog bloka..Svi su igraci Bakira i IZ- ce i svi prave Bosnjacku, muslimansksku,, gradansku,, drzavu. Tako oni to tovu moderno…I glumac Emir je dio ovog bosnjackog demokratskog bloka koji bi nam jedva predlozili 5 hrvata pa da mi biramo imedu njih. Prava gradanska demokracija, modernog Sarajeva… Kojovic je posobni srbin, jedan od pet, naravno sko slusa dobro bosnjake. Ako ne slusa odma je cetnik. Tako mu oni to prisiju. Ali Koja zna sto njima godi pa im podilazi i ovako gradanski im se uvlaci u lojavu guzicu, ili supak sto se kaze. Bas tako lojavo i izgleda. Ali je lojavi gradanim modernog doba…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.