Nikoličius podnio ostavku

Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius podnio je u četvrtak ostavku vršiteljici dužnosti predsjednice Uprave Marinki Akrap i članu Uprave Ivanu Matani, stoji na web-stranici splitskog kluba.

Nakon što su u ponedjeljak Hajduk napustili predsjednik Lukša Jakobušić i trener Mislav Karoglan, u četvrtak je to učinio i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, s tim da uprava kluba smatra da treba ostati do kraja ove sezone, dok mu ne istekne važeći ugovor.

Litvanac Nikoličius je u Hajduku od siječnja 2021. godine.

Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni. U dogovoru s Upravom Kluba mjesto sportskog direktora ću napustiti nakon završetka sezone jer mislim da ovu sezonu trebam iznijeti do kraja zajedno s igračima i ostatkom stručnog stožera.

Lukša Jakobušić dobio otkaz

Još je važnije na pozitivan način okončati procese koje sam započeo s bivšim predsjednikom Lukšom Jakobušićem, a prije svega se radi o procesima koji se tiču prijelaznog roka te izlaznih transfera koji mogu bitno utjecati na kratkoročnu budućnost kluba. Izuzetno držim do moralnih i profesionalnih vrijednosti, moja zadaća je te procese okončati u najboljem interesu za Hajduk, dat ću cijeloga sebe da tako i bude istom snagom i željom kao što sam radio cijeli svoj mandat.

Nikoličius je zahvalio i sada već bivšem predsjedniku Lukši Jakobušiću.

Lukši Jakobušiću od srca zahvaljujem na prilici koju mi je dao, raditi u Klubu s ovakvom strašću, s ovakvom podrškom i ljubavi. Predano smo radili sve ovo vrijeme s usponima i padovima kojih je bilo kao i u svakom klubu, ali ja ću na kraju pamtiti samo lijepe trenutke, pobjede, osvajanja kupova, slavlja, povijesni izlazni transferi, potpisivanja i predstavljanja igrača i osjećaja ponosa koji bi u tom trenutku bio prisutan. Bili smo dio nečeg iznimnog, velikog Kluba, još veće institucije i u skladu s tim smo se ponašali i odnosili. Hajduk živi vječno, istaknuo je Nikoličius.

Mislav Karoglan više nije trener Hajduka

Iz splitskog kluba odgovorili su kako razumiju njegov potez te da je važno da Nikoličius završi svoj mandat koji traje do kraja sezone.

Razumijemo odluku gospodina Nikoličiusa, imali smo zaista iskren razgovor te shvaćamo njegov čin s moralnog i profesionalnog aspekta, ali također smatramo kako je u interesu Kluba da završi svoj mandat koji traje do kraja aktualne sezone.

Prvenstveno iz razloga jer je zajedno s predsjednikom Lukšom Jakobušićem započeo određene vrlo bitne procese koji se tiču ljetnog prijelaznog roka, odnosno izlaznih transfera. Nismo prihvatili njegovu ostavku u ovom trenutku, stoga je sportski direktor prihvatio naš prijedlog da dovede svoj mandat do kraja te okonča navedene procese, stoji u priopćenju kluba.

Širokobriježanin će voditi Hajduk do kraja sezone

(www.jabuka.tv | Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.