Nikola Vučić o proglašenju ŽZH “fascism-free zonom”: Nisam to mislio, stavio sam navodnike

Novinar N1 televizije, Nikola Vučić oglasio se nakon što se digla bura u javnosti zbog njegovog twetta.

Vučić je na svom profilu povodom vijesti da je Županija Zapadnohercegovačka “korona-free” županija, napisao:

Čestitke žiteljima. Hoće l’ uskoro proglašenje “fascism-free” zone?

Nedugo nakon objave, profil na Twitteru je uklonio, a podsjećamo kako je i portal Jabuka.tv izričito osudio Vučićevu objavu, a ovaj novinar dao je komentar za Dnevnik RTV Herceg Bosne, kojega prenosimo u cijelosti.

Najprije mi je armija pseudonimskih Twitter naloga zaposjela profil i bavila se interpretiranjem moje objave na zlonamjeran način, imputirajući mi mržnju prema Hrvatima dakle prema vlastitom narodu, a zatim se dio komentatora u javnosti opredijelio preuzeti narativ o tome kako sam svojom objavom proglasio narod fašističkim. Nigdje nisam iznio tvrdnju da je Zapadno-hercegovačka županija fašistička, niti sam nazvao narod koji tamo živi fašističkim.

Ponovljenim čitanjem izdvojene objave, moguće je uočiti navodnike, a oni prema hrvatskom pravopisu imaju dvostruku semantičnost: označavaju navod ili ironiju. Nadalje, dio medija je situaciju okrenuo u pravcu pretresanja prošlosti mojih roditelja, izvlačeći informacije kako mi je otac tijekom proteklog rata bio u logoru Armije BiH, gdje je jeo opuške cigareta. Apeliram da se imena mojih roditelja i njihove ratne traume ne koriste kao argumenti protiv mene.

Također, skrenut ću pozornost da uvidom u emisije koje sam rodio, članke koje sam pisao i konferencijske govore koje sam održao u BiH i drugdje u Europi, moguće je nedvosmisleno zaključiti da promoviram univerzalne vrijednosti, kritički i analitički pristupajući svim oblicima segregacije, diskriminacije i ugnjetavanja, pritom se ne odričući svog etničkog identiteta. lzražavam, naposlijetku, duboko žaljenje i ispriku ukoliko sam svojom objavom povrijedio osjećaje ljudi u ŽZH, što mi nije bila namjera, rekao je Vučić.

Ipak, mi bismo dodali ako je već navodnika bilo u Vučićevoj objavi, makar oni značili šalu, ironiju ili što već tvrdi Vučić, navodnika u komentaru u kojemu je upotrijebio izraz širokobriješka fascism free stina ipak nije bilo pa sami procijenite je li se mladi gospodin šalio ili nije.

A opširnije pogledajte u videoprilogu.

Novinar N1 zaželio da ŽZH umjesto “korona-free” bude “fascism-free” zona

(www.jabuka.tv)

24 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.