Nikola Raguž: Hrabri Mostarac vratio se s operacije

“Liječnici su zadovoljni time kako je prošla operacija, svi smo optimistični i nadamo se da će se kod Nikole brzo vidjeti napredak”, rekao je za 24sata Pavo Raguž, otac Nikole Raguža. Nakon operacije u Beču i dvotjednih terapija u Varaždinu, Nikola se vratio kući u Ortiješ pored Mostara.

Kako kaže njegov otac, prva od triju operacija presađivanja matičnih stanica uspješno je prošla, no prvi rezultati bit će vidljivi tek za dva do tri mjeseca.

“Nakon operacije proveli smo dva tjedna u Varaždinu, a za nekoliko dana idemo u Dubrovnik, gdje bismo trebali odraditi terapije za lokomotorni sustav. Budući da se bliži sezona, teško je očekivati da ćemo ostati dulje zbog smještaja. Vjerojatno ćemo se opet preseliti u Varaždin ili negdje gdje Nikola može dobiti odgovarajuću terapiju”, rekao je Pavo Raguž.

Nikola je u jesen 2013. stradao u teškoj prometnoj nesreći, a nakon tromjesečne kome liječnici su prognozirali da se neće probuditi te da će, ako se i probudi, imati teške posljedice. Nikola se probudio i ne prestaje boriti se za normalan život.

Njegov je život nezamisliv bez invalidskih kolica, ali je, zahvaljujući velikoj potpori obitelji, Nikola na sestrinoj svadbi ustao iz kolica i s njom zaplesao prvi ples.

“Zaplesali smo na pjesmu ‘Vratio sam se, živote’. Ta je pjesma bila moj moto jer želim jednog dana opet normalno živjeti bez tuđe pomoći”, rekao je Nikola prije odlaska na operaciju u Beč.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.