Nika Vukoja prvakinja BiH; Kočerinjani najuspješniji u borilačkim sportovima

Taekwondo klub Poskok Kočerin iz Širokog Brijega, nastupio je na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u sportskoj borbi za kadete i juniore u olimpijskom taekwondou.

Prvenstvo se održalo u subotu 25. ožujka 2023. godine u gradskoj sportskoj areni u Zenici.

Na prvenstvu je nastupilo 320 najboljih natjecatelja iz 40-tak klubova sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Kočerinski taekwondo klub predstavljale su tri članice.

U kadetskom uzrastu nastupila je Anamarija Gašpar u kategoriji do 59 kilograma. Anamarija je nakon pobjede 2:0 u pretkolu izgubila u borbi za medalju.

U juniorskom uzrastu nastupile su Martina Gašpar koja u pretkolu izgubila borbu rezultatom 1:2 i ostaje bez medalje.

U kategoriji juniorki do 68 kilograma nastupila je Nika Vukoja koja je odradila svoj najbolji turnir u kratkoj, ali uspješnoj taekwondo karijeri.

Nika je u četvrtfinalu sa lakoćom svladala predstavnicu iz Brčkog rezultatom 2:0 u rundama, u polufinalu je imala tijesnu borbu sa predstavnicom iz Sarajeva koju je svladala rezultatom 2:1, da bi u finalnoj borbi zaključila svoj niz dobrih borbi rezultatom 2:0 te tako osvojila zlatnu medalju i titulu državne juniorske prvakinje.

Ovo je za nju najbolji rezultat do sada u sportskoj borbi, a iza nje ima jako puno rezultata. Osim u sportskoj borbi, Nika je uspješna i u disciplini formi gdje je aktualna viceprvakinja države.

U sportskoj borbi u ovoj sezoni ona ima 100% učinak gdje je na dva turnira osvojila dvije zlatne medalje. Nika nastupa za kočerinski taekwondo klub u kojem je započela svoj put 2017. godine, a trenutno zbog školovanja dio tjedna provodi u Mostaru gdje trenira u taekwondo klubu Student iz Mostara.

U Kočerinu trenutno taekwondo trenira 30-tak članova koji su jako vrijedni i uspješni, ne samo u sportu već i na nastavi, umjetnosti, a jako su aktivni i vrijedni kad su u pitanju vjerske aktivnosti i sadržaji. Ovo je jedan mali kolektiv koji je sigurno jedna svijetla točka u svojoj zajednici, koji svojim radom i sadržajima uvelike doprinosi razvoju, socijalizaciji i napretku mladih u toj sredini.

Uprava kluba kroz programe, projekte i uz pomoć sponzora i roditelja jako puno ulaže u ovaj sport, u svoje članove kao i u školski prostor u kojem trenira, a njegovi mladi članovi svojim trudom i rezultatima stalno dokazuju da su vrijedni toga i da ih treba maksimalno podržati.

Predsjednik kluba Jozo Mikulić već je javno pokrenuo inicijativu za izgradnju prave školske sportske dvorane koja je prijeko potrebna i školi, ali i sportskim klubovima. Treninge u taekwondo klubu “Poskok Kočerin” provode stručni i iskusni treneri sa važećim trenerskim licencama.

Glavni trener kluba je Petar Boban, nositelj crnog pojasa 4. Dan, specijalist je za kondicijsku pripremu sportaša, glavni je trener posuškog taekwondo kluba koji je već godinama jedan od najuspješnijih taekwondo klubova u Bosni i Hercegovini, te je dugogodišnji trener taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Njegova desna ruka je Lucija Bašić, nositeljica crnog pojasa 2. Dan i studentica na stručnom studiju kineziologije, dugogodišnja je prvakinja BiH u formama sa velikim iskustvom.

Nika je samo jedan primjer uspjeha ovog Kluba, a oni vas pozivaju ako živite u Kočerinu i okolici da im se pridružite i ispunite svoj život kvalitetnim sportskim sadržajem.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.