Nije cirkus samo FK Željezničar nego kompletna Premijerliga BiH

U nedostatku crvenih lopti kojima se igra po snijegu, ekonomi Željezničara ručno su bojali lopte sprejevima, linije na terenu iscrtavali rukom, a cijeli teren pokušali očistiti s dvije lopate...

Cirkus! Ovo je riječ koja najbolje opisuje situaciju zbog koje je u nedjelju odgođen 113. sarajevski derbi. Zbog očajne i krajnje neozbiljne organizacije Željezničara kao domaćina ovog susreta, nisu ispunjeni osnovni uvjeti da se utakmica odigra pa je i odložena.

Iako je snijeg u Sarajevu najavljivan danima ranije, na Grbavici je teren pred početak meča bio prekriven snijegom, nije bilo crvenih lopti kojima se igra u takvim uvjetima pa su se ljudi iz kluba brže-bolje “organizirali” da pokušaju na brzinu srediti stvari.

Željini ekonomi su skoknuli do obližnje radnje s bojama, kupili crvene sprejeve i bacili se na posao da od bijelih lopti naprave crvene.

Za čišćenje terena imali su samo dvije potpuno neadekvatne lopate, pa je pokušaj uklanjanja bijelog pokrivača bio potpuno uzaludan. Na sve to, rukama su pokušali iscrtati linije terena pa je konačni dojam na kraju bio potpuno komičan.

No, ovi nedjeljni događaji, koji silno podsjećaju na legendarne “Nadrealiste”, nisu sramota samo za Željezničar nego kompletnu ligu i državu, jer na sve možemo gledati i ovako – Željezničar je u povijesti Premijerlige BiH ponajbolji klub, ponajbolji je i zadnjih sezona, štoviše – prošle sezone “slučajno” nije postao prvak, a i u tekućoj sezoni je na vrhu poretka bodovno izjednačen sa momčadi prvenstvenog lidera Širokog Brijega.

Štoviše, proteklih dana su poslali ponudu Širokobriježanima za njihovog najboljeg igrača Luku Menala, ovi s Pecare su to potvrdili, pa pazite sada tog apsurda – nemaju para za crvene lopte i lopate kojima se čisti snijeg na stadionima a kupuju najboljeg igrača iz najvećeg konkurenta u borbi za naslov prvaka!?

Koliko onda vrijedi taj igrač, koliko vrijedi ta liga u kojoj su takvi klubovi najbolji, a da i ne spominjemo njihovu konkurenciju koja im gleda u leđa.

Kada će i hoće li se ikada dogoditi pozitivni pomaci u Premijerligi BiH?

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.