Niču novi vinogradi u duvanjskom kraju, sadi se peti po redu

Nije više novost da se na području Tomislavgrada uzgaja vinova loza i proizvodi vrhunsko vino. Naime, zadnjih nekoliko godina sve je poznatija kvaliteta vina iz naših duvanjskih vinograda, a uspješni se vinogradari, poput Marka Bakovića iz Mokronoga, nerijetko mogu pohvaliti visokim priznanjima za kvalitetu svoga vina, piše Tomislavcity.com.

Kako doznajemo, upravo je spomenuti gospodin zaslužan za sve veći broj zasađenih vinograda u našemu kraju, a ovih se dana u bukovačkoj župi sadi čak peti po redu.

Danas smo gore u Poljicima iznad Mrkodola na parceli od 3000 kvadrata posadili 300 sadnica Pinota i 1500 Traminca. Ovo je inače četvrti vinograd u našoj župi, a već se u srijedu u Bukovici planira zasaditi peti, rekao nam je Ante Topčić Top vlasnik četvrtog, najvećeg i do sada na najvišoj nadmorskoj visini zasađenog vinograda u ovoj župi.

Moja parcela je poprilično dobra, jedino me malo zabrinjava činjenica da se nalazi na 1.045 m nadmorske visine. Upravo zbog toga vinograd namjeravam zaštititi visokim zidom, rekao je Top kojega je na ovaj pothvat ohrabrio gospodin Baković iz Mokronoga.

Marko nam je svojim savjetima svima pri ruci. On je probio led, već ima dobro znanje, bogato iskustvo i poprilično je uspješan s ovim što radi. A svi se mi družimo, izmjenjujemo iskustva pa što bude, bude!,  veselo nam je priznao Top, poznati duvanjski poduzetnik i ljubitelj životinja kojemu je uzgoj vinove loze tek novi, zanimljiv hobi.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.