Nevjerojatno ponašanje svjetskih lidera na Mandelinoj komemoraciji

Tisućama obožavatelja koji su se okupili unutar FNB stadiona u Johannesburgu kako bi odali posljednju počast preminulom velikanu Nelsonu Mandeli ovo je bio veoma tužan dan. No, njihove osjećaje nisu dijelili neki svjetski dužnosnici. 

Dok su se neki sa štovanjem opraštali od Nelsona Mandele, koji je prije nekoliko dana preminuo u 95. godini života, nekim sudionicima komemoracije ovo je bila prilika za veoma poseban ‘selfie’.

Američki predsjednik Barack Obama, premijer Velike Britanije David Cameron i danska premijerka Helle Thorning-Schmidt ugodno su čavrljali tijekom komemoracije, smijali se pa i fotografirali mobitelom. I to sve tijekom komemoracije preminulom borcu za ljudska prava i čovjeku čija je smrt ražalostila cijeli svijet.

A dok je veseli trojac uživao u zajedničkim trenucima, Obamina supruga Michelle sjedila je pokraj njih potpuno nezainteresirana za ove aktivnosti i potpuno predana osjećajima pijeteta i tuge.

Obama je prije ovih ‘zajedničkih veselih’, trenutaka koji su već obišli svijet putem društvenih mreža i izazvali zgražanje svih koji su ih vidjeli, održao govor na stadionu nazvavši Mandelu velikanom povijesti.

No jedno je sigurno – osim njegova govora, u povijest će ući i snimanja ‘selfie’ fotografija zajedno sa svojim visokopozicioniranim kolegama. (Dnevnik.hr) 

(www.jabuka.tv)


Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.