Nevjerojatna priča o požrtvovnosti: Kako je mladić dao život za svoju ženu

Odmor supružnika Andrewa i Lucy Foster u američkom nacionalnom parku Yosemite završio je tragedijom kada je kamenje koje se odlomilo s klisure El Capitan usmrtilo 32-godišnjeg Velšanina iz Cardiffa i ozlijedilo njegovu 28-godišnju suprugu, piše BBC.

Veliki komad granitne stijene pao je na rekreativne penjače s visine od 200 metara. Lucy je nakon što je preživjela nesreću obitelji rekla da je živa samo zato što joj je Andrew spasio život, a njezinu je priču londonskom The Timesu prenijela Andrewova tetka Gillian Stephens.

“Rekla mi je da je Andrew skočio na nju čim je vidio što će se dogoditi. ‘Zaštitio me svojim tijelom i spasio mi je život‘”, to mi je rekla.

Andrewovi su roditelji, Julie i Dave Foster, prema riječima Gillian Stephens, otputovali u Sjedinjene Američke Države kako bi identificirali tijelo svog sina.

“Ne mogu vam opisati koliko su potreseni. Bili su u potpunosti posvećeni svojoj djeci”, rekla je Stephens.

Stephens je Andrewa i Lucy odvezla u zračnu luku Heathrow kako bi se zaputili na putovanje kojim su željeli proslaviti godišnjicu braka.

“Obožavali su jedno drugo, bila je to prava ljubav”, rekla je Stephens.

Vjeruje se da je par, koji je pronađen s opremom za penjanje, sagledavao El Capitan kako bi pronašli najbolji način za penjanje po klisuri kada se komad stijedene odlomio i pao.

“Bili su na krivom mjestu u krivo vrijeme”, rekao je čuvar u nacionalnom parku Yosemite Scott Gediman.

Gediman je rekao da je Lucy Foster trenutno u obližnjoj bolnici gdje joj pružaju medicinsku pomoć zbog po život opasnih ozljeda koje je pretrpjela.

Fosterovi su bili avanturisti koji su se zaručili tijekom boravka u Alpama 2015. godine, a vodili su i vlastiti blog naziva “Cam and Bear” u kojem su pisali o svojoj ljubavi prema divljini.

“Mi smo mladi par koji najviše uživa u avanturama u planinama“, napisali su na blogu.

“Nismo ekstremni sportaši već bismo se prije opisali kao strastveni vikend ratnici”, naveli su.

Osoblje trgovine s avanturističkim potrepštinama “Up and Under” u Cardiffu gdje je Andrew Foster prije radio reklo je da su on i njegova supruga planirali u kombiju obići Europu i istražiti Alpe tijekom narednih 12 mjeseci.

Fosterova smrt prva je nakon četiri godine koju je uzrokovao pad kamena u nacionalnom parku Yosemite, prenosi Jutarnji list.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: